Ucrainenii rezistă eroic în fața armatei trimise de Rusia pentru invadarea țării și devin exemplu de abnegație și patriotism pentru întreaga lume. Deși sunt inferiori la toate capitolele mașinăriei de război a lui Putin, ucrainenii nu se gândesc să dea înapoi și luptă pentru idealurile și drepturile lor într-o manieră care a atras respectul întregii lumii.
Jucătoarele de tenis din Ucraina nu au rămas impasibile la ce se întâmplă la Kiev și în marile orașe din țara natală și cer ajutor în conflictul izbucnit fără ca poporul ucrainean să aibă vreo vină. Elina Svitolina a mers mai departe: a postat un mesaj manifest pe o rețea de socializare, care va deveni cunoscut în întreaga lume. În acesta, fosta semifinalistă de la Wimbledon și US Open 2019 a anunțat că va dona toate premiile pe care le va câștiga în tenis, în perioada următoare, pentru a-și ajuta țara.
"Scrisoare către Patria mea
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51
În prezent sunt departe de Tine, departe de cei dragi, departe de poporul meu, dar inima mea nu s-a simțit niciodată atât de caldă și plină de sufletul Tău. Este greu de exprimat cât de specială ești. Pentru mine, ești puternică, frumoasă și unică. Mi-ai dat totul și prețuiesc fiecare parte din Tine: cultura, educația, pământurile, mările, orașele, oamenii tăi. Oamenii mei.
Oamenii mei, în fiecare zi mă tem pentru voi. Sunt devastată, ochii mei nu se vor opri din plâns, inima mea nu se va opri din a sângera. Dar sunt atât de mândră. Văd oamenii noștri, mamele noastre, tații noștri, frații noștri, surorile noastre, copiii noștri, toți sunt atât de curajoși și puternici, luptă să Te apere. Sunt eroi. Mă angajez să redistribui premiile în bani ale următoarelor mele turnee pentru a sprijini nevoile armatei și cele umanitare și a îi ajuta să te apere pe Tine, țara noastră.
Ucraina, Tu ne unești, Tu ești identitatea noastră, Tu ești trecutul și viitorul nostru. Suntem Ucraina.
FIE CA LUMEA SĂ VĂDĂ, SĂ NE AJUTE ȘI SĂ NE UNIM FORȚELE PENTRU A TE PROTEJA.
Ești în toate gândurile și rugăciunile mele. Ești mereu cu mine. Eu sunt Ucraina. Suntem Ucraina", a scris Elina Svitolina, "o ucraineană mândră", așa cum se autointitulează.
CITEȘTE ȘI:
PAULO FONSECA ȘI FAMILIA LUI, SALVAȚI DIN INFERN. S-AU REFUGIAT ÎN ROMÂNIA, ÎNAINTE DE A PLECA ÎN PORTUGALIA

Lesia Tsurenko și Marta Kostyuk condamnă și ele invazia Ucrainei

Lesia Tsurenko, o altă jucătoare de tenis din Ucraina, așteaptă ca întreaga comunitate a tenisului să facă un efort comun pentru a trimite un mesaj puternic împotriva "dictatorului" Putin, așa cum îl numește pe liderul rus.
"E inacceptabil că ucrainenii mor din cauza ambițiilor politice ale unui dictator. Vreau ca întreaga comunitate a tenisului să își facă vocea auzită și să condamne războiul din Ucraina. Le cer tuturor să ne sprijine în aceste vremuri grele", este mesajul Lesiei Tsurenko, potrivit tennisworldusa.org.
Marta Kostyuk, tânăra de 19 ani care a ajuns anul trecut până în optimi la Roland Garros, a avut la rândul ei un mesaj puternic și răspicat, prin care explică foarte clar că rușii nu au ce căuta în Ucraina.
"Ucraina are propria istorie, Ucraina are propria cultură, Ucraina are propria limbă. Ucraina este o națiune independentă, cu propriul teritoriu. Ucraina nu va fi niciodată "parte din Rusia".", a scris Kostyuk, pe Instagram.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
"Extrem de dificil" Svitolina, hotărâre drastică! Anunțul făcut la o lună după izbucnirea războiului
29/03/2022 LA 15:23