Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Promisiunea făcută de Elina Svitolina după ce România a revenit de la 0-2 și a câștigat în Billie Jean King Cup

Bianca Dumitru

Actualizat 14/04/2024 la 12:23 GMT+3

România s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, revenind fantastic de la 0-2 la general pentru Ucraina. După victoria "tricolorelor", Elina Svitolina a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, făcându-le ucrainenilor o promisiune.

Elina Svitolina

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup (care se va disputa în perioada 12 - 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla), după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida).
Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, conduse de căpitanul Horia Tecău, au adus victoria României, după ce le-au învins sâmbătă pe Elina Svitolina, respectiv Lesia Tsurenko și s-au impus și la dublu în fața surorilor gemene Liudmila și Nadia Kichenok.
Astfel, România și-a adjudecat unul dintre cele 12 locuri la turneul final al Billie Jean King Cup, unde "tricolorele" vor avea adversare de top, putând să joace împotriva Igăi Swiatek, a lui Coco Gauff sau a Marketei Vondrousova.
Citește și:

Promisiunea făcută de Svitolina după victoria României în Billie Jean King Cup

După ce Ucraina a fost învinsă de România, Elina Svitolina a ținut să le transmită fanilor din țara natală un mesaj. Sportiva a distribuit la InstaStories un desen cu echipa ucraineană de Billie Jean King Cup și le-a făcut fanilor o promisiune.
Svitolina, ocupanta locului 18 WTA, s-a declarat mândra de cum a arătat echipa Ucrainei și a spus că data viitoare jucătoarele vor obține rezultate mai bune.
"Am luptat. Am dat totul în fiecare meci! Am fost foarte, foarte aproape de a obţine victoria. Dar, din păcate, norocul nu a fost de partea noastră.
Data viitoare vom fi mai bune şi mai puternice. Sunt mândră de echipa noastră", a scris Elina Svitolina, pe contul ei de Instagram.
Mesajul Elinei Svitolina după victoria României în Billie Jean King Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo