Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Svitolina nu acceptă înfrângerea Ucrainei în BJK Cup, în fața României! Acuză o eroare gravă de arbitraj

Irina Aldea

Actualizat 14/04/2024 la 21:58 GMT+3

România a obținut o victorie uriașă în fața Ucrainei, cu 3-2, revenind fantastic de la 0-2 în Billie Jean King Cup, asigurându-și biletele pentru turneul final. Svitolina, care a fost învinsă ieri de Ana Bogdan, a publicat un nou mesaj prin care acuză arbitrajul de la meciul de dublu dintre Bogdan/Cristian și surorile Kichenok, în care oficialul din scaun le-ar fi avantajat pe sportivele noastre.

Elina Svitolina, Billie Jean King Cup

Credit imagine: Getty Images

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. Cele două reprezentante ale echipei tricolore, care au înlocuit cuplul Mara Gae/Anca Todoni, s-au impus cu 6-2, 7-6 (9/7) în faţa surorilor gemene Liudmila şi Nadiia Kichenok, după două ore de joc.
După un prim set, dominat de românce şi câştigat cu 6-2, ucrainencele au început foarte bine actul secund şi au condus cu 3-0. Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au reuşit să revină şi au egalat, 3-3, apoi au salvat două mingi de set la 5-4 pentru adversare, ducând setul în tiebreak. Surorile Kicenok au avut 4-1 şi 5-3, dar româncele nu au cedat, egalând, 5-5, apoi ratând mingi de meci la 6-5 şi 7-6, pentru a se impune în cele din urmă cu 9-7.

Svitolina nu acceptă înfrângerea Ucrainei în BJK Cup, în fața României! Mesajul publicat de ucraineancă

Elina Svitolina a făcut inițial o promisiune fanilor ucraineni, după înfrângerea dureroasă suferită în fața României, dar la câteva ore a revenit cu acuzații privind arbitrajul de la meciul de dublu dintre Bogdan/Cristian și surorile Kichenok. Svitolina face referire la un moment petrecut în setul secund al meciului de dublu, la scorul de 4-3 (A:40) în favoarea ucrainencelor, atunci când după un schimb controversat, scorul ar fi trebuit să devină 5-3 pentru Ucraina.
Arbitrul James Keothavong a dictat în favoarea sportivelor noastre, spunând cămingea a lovit-o mai întâi pe ucraineancă în stomac și abia apoi a jucat mingea cu racheta. În cele din urmă, el a acordat punctul României, iar game-ul a ajuns în posesia sportivelor noastre. Prima rachetă a Ucrainei, Elina Svitolina, a criticat arbitrajul pentru o astfel de decizie într-un moment atât de important al jocului: "Ce decizie proastă a arbitrului! Cum a putut să vină cu așa ceva? Din zona stomacului la rachetă și apoi în teren? O greșeală uriașă!", a scris Svitolina pe Instagram Story.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo