Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Remontada României la Billie Jean King Cup, analizată pe pagina turneului: "Se cuvenea să dea peste cap calculele!"

Andrei Nicolae

Actualizat 14/04/2024 la 15:17 GMT+3

România s-a calificat în această noapte în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce s-a impus dramatic în fața Ucrainei, revenind de la 0-2 la 3-2. Prestația tricolorelor a fost analizată și pe site-ul oficial al competiției, care a punctat cum țara noastră a fost și ea întoasă de la 0-2 chiar anul trecut, în disputa cu Slovenia.

Romania, Billie Jean King Cup

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup (care se va disputa în perioada 12 - 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla), după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida). Punctul decisiv a fost adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. Fetele noastre, conduse de căpitanul Horia Tecău, au fost nevoite să revină de la scorul general de 0-2 după prima zi de concurs.
După ce toate cele opt baraje au fost disputate, site-ul oficial al Billie Jean King Cup a venit cu un articol rezumativ, în care a punctat prestațiile echipelor calificate la turneul final. Când a venit vorba despre România, oficialii competiției au punctat cum tricolorele au întors soarta paridei când nimeni nu se mai aștepta, exact cum Slovenia s-a impus în fața naționalei noastre anul trecut la baraj, revenind și ea de la 0-2.
"După ce a ratat turneul final anul trecut din cauza remontadei Sloveniei, se cuvenea ca România să dea la rândul ei peste cap calculele, cu o revenire de la 0-2 în fața Ucrainei. Echipa lui Horia Tecău își va face debutul la turneul final în noiembrie", s-a scris pe site-ul oficial.
România este doar a noua echipă din 1995 încoace, de la implementarea noului format, care reușește să revină de la 0-2 în barajul pentru turneul final Billie Jean King Cup.
Citește și:

ANA BOGDAN ȘI JAQUELINE CRISTIAN AU CALIFICAT ROMÂNIA LA TURNEUL FINAL

Sportivele, care ocupă locurile 64, respectiv 75 în clasamentul WTA, au spus că au fost motivate de faptul că au jucat pentru România și că au dat totul pentru această performanță de a ajunge la turneul final.
"Nici nu știu ce am făcut. Știu doar că am văzut mingea și am lovit-o. Mi-am spus doar să o trimit în cross. Mi-am spus că sunt pregătită să joc atât de mult. Am multă energie, sunt pregătită. Am făcut asta pentru România", a declarat Ana Bogdan.
"Eram pe val și am continuat să jucăm. Suntem fericite că există oameni care ne-au susținut azi. A făcut diferența, v-am auzit tot meciul și vă mulțumim foarte mult. Vom merge și vom juca cu aceeași pasiune, vom lupta. Nu va conta scorul", a spus și Jaqueline Cristian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo