Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Breaking news. Federația din Olanda a anunțat oficial că sezonul din Eredivisie a fost anulat

Sebastian Ujica

Actualizat 24/04/2020 la 20:52 GMT+3

Sezonul 2019/2020 din Eredivisie nu va mai continua. Guvernul Olandei anunțase că sunt interzise partidele de fotbal în țară până în luna septembrie.

Daley Blind (Ajax Amsterdam)

Credit imagine: Getty Images

Eredivisie nu va mai încheia sezonul 2019/2020. Anunțul oficial a venit astăzi după ce Federația și cluburile au decis să pună punct stagiunii când mai erau de jucat 9 partide.
Interdicția de a se juca partide în Olanda până în septembrie nu a lăsat alte opțiuni pentru Federație, lucru acceptat și de UEFA din moment ce este vorba despre o hotărâre guvernamentală.

Sezon anulat

Sezonul 2019/2020 nu va avea echipe retrogradate sau promovate. Deși clasamentul din momentul suspendării sezonului va fi considerat cel final, titlul de campioană nu va fi acordat!
Ajax și AZ Alkmaar se aflau la egalitate în clasament iar regulamentul o avantaja pe Ajax, cea care avea un golaveraj superior, în timp ce AZ avea rezultatele directe, însă acest lucru nu reprezintă un criteriu în stabilirea clasamentului în Olanda. Până la urmă, s-a decis că trofeul nu va avea un câștigător în sezonul 2019/2020. Clasamentul final este luat în considerare doar pentru stabilirea echipelor calificate în cupele europene. Ajax va merge astfel direct în grupele UEFA Champions League.
De Telegraaf a anunțat vineri dimineață că Federația a trimis către cluburi o scrisoare prin care li s-a cerut să aleagă din 3 scenarii: în primul se respecta clasamentul din momentul suspendării, însă fără retrogradare și promovare; în cel de-al doilea scenariu ultimele 2 cluburi din clasament retrogradau și primele 2 din divizia secundă promovau; în cel de-al 3-lea scenariu, Eredivisie pornea cu 20 de echipe în sezonul următor.
În final, s-a decis pentru primul scenariu, lucru contestat de cei de la SC Cambuur și De Graafschap, echipele aflate pe primele 2 poziții în divizia secundă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo