Eredivisie nu va mai încheia sezonul 2019/2020. Anunțul oficial a venit astăzi după ce Federația și cluburile au decis să pună punct stagiunii când mai erau de jucat 9 partide.
Interdicția de a se juca partide în Olanda până în septembrie nu a lăsat alte opțiuni pentru Federație, lucru acceptat și de UEFA din moment ce este vorba despre o hotărâre guvernamentală.

Sezon anulat

Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Sezonul 2019/2020 nu va avea echipe retrogradate sau promovate. Deși clasamentul din momentul suspendării sezonului va fi considerat cel final, titlul de campioană nu va fi acordat!
Ajax și AZ Alkmaar se aflau la egalitate în clasament iar regulamentul o avantaja pe Ajax, cea care avea un golaveraj superior, în timp ce AZ avea rezultatele directe, însă acest lucru nu reprezintă un criteriu în stabilirea clasamentului în Olanda. Până la urmă, s-a decis că trofeul nu va avea un câștigător în sezonul 2019/2020. Clasamentul final este luat în considerare doar pentru stabilirea echipelor calificate în cupele europene. Ajax va merge astfel direct în grupele UEFA Champions League.
De Telegraaf a anunțat vineri dimineață că Federația a trimis către cluburi o scrisoare prin care li s-a cerut să aleagă din 3 scenarii: în primul se respecta clasamentul din momentul suspendării, însă fără retrogradare și promovare; în cel de-al doilea scenariu ultimele 2 cluburi din clasament retrogradau și primele 2 din divizia secundă promovau; în cel de-al 3-lea scenariu, Eredivisie pornea cu 20 de echipe în sezonul următor.
În final, s-a decis pentru primul scenariu, lucru contestat de cei de la SC Cambuur și De Graafschap, echipele aflate pe primele 2 poziții în divizia secundă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunțat programul din optimile Champions League! Ce super-meci se joacă de Valentine’s Day
07/11/2022 LA 17:05
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00