Eredivisie, campionatul din Olanda, a încheiat definitiv sezonul 2019/2020 în urmă cu o lună din cauza pandemiei de coronavirus. Ajax a fost declarată echipa care a terminat pe prima poziție, însă nu a primit titlul de campioană.
Federația din Olanda (KNVB) a decis să încheie sezonul pe baza clasamentului din momentul suspendării inițiale pentru a trimite echipe în sezonul următor al cupelor europene. Însă cei de la AZ Alkmaar contestă acum clasamentul final.

AZ Alkmaar, solicitare către UEFA

Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Ajax Amsterdam și AZ Alkmaar au încheiat la egalitate de puncte sezonul conform clasamentului "înghețat", cei de la Ajax având însă avantaj în ceea ce privește golaverajul. Însă oficialii lui AZ cer să fie luat alt criteriu de departajare în calcul: cel al meciurilor directe.
AZ a învins-o pe Ajax în ambele partide din acest sezon, însă purtătorul de cuvânt al KNVB a anunțat că Federația nu intenționează să-și schimbe decizia: "Am decis participantele din sezonul următor al cupelor europene având 3 criterii: transparența, obiectivitatea și sportivitatea. Păstrăm clasamentul iar Ajax este numărul 1".
În urma acestei decizii, Ajax va merge direct in grupele UEFA Champions League din sezonul 2020/2021, în timp ce AZ Alkmaar va trebui să treacă de 2 tururi preliminare. AZ a solicitat oficial catre UEFA ca acest lucru să se schimbe.
Sezonul din Olanda a fost anulat definitiv după ce Guvernul țării a decis să interzică orice competiție sportivă în țară până în luna septembrie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunțat programul din optimile Champions League! Ce super-meci se joacă de Valentine’s Day
07/11/2022 LA 17:05
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00