Ajax este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, iar olandezii sunt foarte atenți la imagine. În 2017, "lăncierii" au trăit un moment dramatic. Abdelhak Nouri, considerat la vremea respectivă o mare speranță a lui Ajax, a suferit leziuni cerebrale grave în timpul unui amical din presezon cu Werder Bremen, disputat în Austria.
Fotbalistul care pe atunci avea 20 de ani a petrecut aproape 3 ani în comă. Ulterior a ieșit din această stare, dar urmările sunt dintre cele mai grave, Nouri urmând să rămână imobilizat pentru tot restul vieții.
Familia sa a început un proces cu Ajax în perioada imediat următoare nefericitului episod, acuzând clubul că nu i-a oferit jucătorului tratamentul corespunzător pentru astfel de situații. La aproape 5 ani distanță de la tragicul eveniment, Ajax și-a recunoscut vina și a acceptat să ofere o despăgubire record familia fostului "lăncier".
Fotbal
Ten Hag, final de eră la Ajax. El este antrenorul desemnat să îi ducă mai departe munca la Amsterdam
12/05/2022 LA 09:06
Citește și:

Ajax și-a recunoscut vina în "cazul Nouri"

Conform unui anunț oficial, Ajax va plăti 7,85 milioane de € ca și compensații către familia lui Nouri. Ajax a plătit tot tratamentul de care a avut nevoie Nouri în ultimii ani, iar clubul nu a încercat în niciun moment să mușamalizeze cazul, oficialii acceptând că s-a comis o eroare la momentul respectiv.
"Familia Nouri și Ajax au ajuns la un acord cu privire la despăgubirile care urmează să fie plătite de club. Toți realizăm că aceasta nu pune capăt suferinței lui Abdelhak și a celor dragi. Rămâne o situație foarte tristă, așa simțim toți cei de la Ajax.
Apreciem foarte mult modul în care familia are grijă de Abdelhak zi și noapte, cu multă dragoste și atenție. Când ]i vizitez, ei mă întâmpină întotdeauna cu brațele deschise.", a spus Edwin Van Der Sar, directorul executiv al lui Ajax.
Ajax a anunțat că va retrage definitiv tricoul cu numărul 34 de la prima echipă, pe care Nouri îl purta. De asemenea, batavii au denumit trofeul acordat anual celui mai talentat jucător din academia aclubului după numele fostului jucător.
Nouri a fost crescut în Academia lui Ajax și a debutat la prima echipă în 2016, jucând 15 meciuri până la dramaticul episod din vara anului următor, reușind să înscrie un gol și să ofere 3 assist-uri.
Bundesliga
Bayern a rezolvat primul transfer pentru sezonul 2022/23! Sportivul a efectuat deja vizita medicală
06/05/2022 LA 12:01
Bundesliga
Cine e fotbalistul care trebuie să-l facă uitat pe Lewandowski! Bayern i-a găsit înlocuitor
26/04/2022 LA 11:51