Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ajax, gest superb pentru fani! "Lăncierii" au topit trofeul de campioană și l-au trimis suporterilor

Nicu Savin

Publicat 12/05/2021 la 15:13 GMT+3

Ajax a cucerit cel de-al 35-lea titlu de campioană a Olandei, iar oficialii celui mai galonat club batav au recurs la un gest superb față de fanii care au fost alături de echipă în acest sezon extrem de dificil.

Ajax și-a topit trofeul primit pentru cucerirea unui nou titlu și l-a împărțit suporterilor

Credit imagine: SID

Ajax a dominat de la un capăt la altul acest sezon din Eredivisie, iar echipa lui Ten Hag a câștigat cel de-al 35-lea titlu din istorie. La fel ca peste tot în Europa, fanii nu au putut asista la meciuri, dar suporterii "lăncierilor" au rămas fideli și și-au plătit în continuare abonamentele.
Oficialii clubului au decis să-i recompenseze pe fani și au recurs la un gest extrem. Mai exact, trofeul primit pentru noul titlu a fost topit și fiecare dintre cei peste 42.000 de abonați vor primi câte o stea cu o greutate de 3,45 g, din care 0,06 g a venit din trofeu.

Ajax, gest uriaș pentru suporteri

Distribuirea prețioaselor obiecte a început deja, iar o parte din fani au intrat deja în posesia acestora. "O bucată de istorie. O bucată din Ajax. Pentru voi", a fost mesajul pe care clubul l-a transmis fanilor alături de steluțele de campioni.
Federația olandeză a fost impresionată de gestul celor de la Ajax și a decis să ofere un alt trofeu pentru a fi expus în vitrina extrem de bogată a clubului din Amsterdam.
"Am jucat acest sezon aproape în întregime fără fanii noștri. Cel puțin, fără să-i avem în tribune. Totuși, le-am simțit sprijinul la fiecare etapă. Pe drumul spre stadion, pe rețelele sociale sau prin intermediul telefonului.
Înainte, când spuneam: 'Titlul acesta este pentru voi', împărțeam bucuria cu ei, însă după acest an greu, vrem să ne asigurăm că suporterii noștri chiar vor simți că o parte din trofeu le aparține", a declarat Edwin van der Sar, directorul general al lui Ajax, pentru site-ul oficial al clubului.
Ajax este de departe cel mai titrat club din Olanda. "Lăncierii" au în palmares 35 de titluri de campioană, 20 de cupe, 9 supercupe, dar și 4 Cupe ale Campionilor/Champions League, o Cupă UEFA și 2 Supercupe ale Europei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo