Ajax este un club recunoscut pentru Academia de excepție pe care o deține. Olandezii au dat fotbalului mondial o mulțime de jucători de clasă, obținând sume imense din vânzarea acestora. Poate doar cluburile din Portugalia se pot lăuda cu profituri mai mari în ultimii 20 de ani decât cel mai titrat club al Olandei.
În această vară, "lăncierii" au încasat 112 milioane de € din vânzarea a 5 jucători: Lisandro Martinez la Man United (57 de milioane de €), Sebastian Haller la Borussia Dortmund (31 de milioane de €) și Ryan Gravenberch la Bayern Munchen (18,5 milioane de €), Nicolas Tigliafico la Lyon (4,5 milioane de €) și Dominik Kotarski la NK Gorica (un milion de €).
Spre deosebire de alți ani, oficialii de pe Amsterdam Arena au ivestit o mare parte din acești bani în achiziții. Au fost aduși jucători în valoare de 85 de milioane de €, ceea ce reprezintă cea mai scumpă campanie de transferuri din istoria clubului.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22

Ajax, afacere necaracteristică prin transferul lui Bryan Brobbey

Dintre transferurile făcute recent, unul atrage însă atenția în mod deosebit. Este vorba despre Bryan Brobbey, cumpărat de la RB Leipzig pentru 16,35 milioane de €. Mutarea este surprinzătoare deoarece este total în contradicție cu strategia clubului.
Atacantul cu 12 meciuri și 6 goluri la naționala de tineret a Olandei este un produs 100% al Academiei lui Ajax. Olandezii au refuzat să-i satisfacă pretențiile financiare în vara trecută, iar acesta a semnat gratis cu Leipzig.
Brobbey nu s-a adaptat deloc la formația din Bundesliga, deși a primit suficiente șanse. În prima parte a sezonului a jucat 14 meciuri, dar nu a reușit să marcheze vreun gol. În iarnă a fost împrumutat la Ajax, unde și-a recăpătat imediat forma, marcând de 7 ori în 11 meciuri. Acum, Ajax l-a readus pe Brobbey și l-a transformat în al 5-lea cel mai scump jucător din istoria clubului.
În această vară, "lăncierii" au realizat și cel mai costisitor transfer din istorie: Steven Bergwijn, adus de la Tottenham pentru 31,25 milioane de €. Interesant este că și internaționalul olandez a început fotbalul la Ajax, dar a fost cedat la marea rivală PSV Eindhoven pe când avea numai 13 ani. Gruparea de pe Phillips Arena a luat pentru el 30 de milioane de € de la Spurs, în 2020.
Achizițiile lui Ajax dn această vară
  • Steven Bergwijn - Tottenham - 31,25 milioane de €
  • Calvin Bassey - Glasgow Rangers - 23 de milioane de €
  • Bryan Brobbey - RB Leipzig - 16,35 milioane de €
  • Owen Wijndal - AZ Alkmaar - 10 milioane de €
  • Francisco Conceicao - FC Porto - 5 milioane de €
Premier League
Ten Hag, sfătuit să îl lase pe Ronaldo pe bancă la United! Atitudinea starului a lăsat de dorit
02/08/2022 LA 13:11
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Barcelona, acord total cu Sevilla pentru Kounde! Cât vor plăti catalanii
17/07/2022 LA 20:05