Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ajax și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor. Premieră în istoria clubului cu 4 UCL-uri

Andrei Nicolae

Publicat 23/05/2024 la 21:52 GMT+3

Ajax a semnat cu un nou antrenor, după un sezon 2023/24 nefast, încheiat cu cea mai slabă clasare din ultimii 25 de ani. După ce numele lui Graham Potter sau chiar Cristi Chivu au fost vehiculate privind venirea pe banca "lăncierilor", conducerea olandezilor au decis să îl aducă pe italianul Francesco Farioli, care a pregătit-o pe Nice în această stagiune.

Neuer starker Mann in Amsterdam: Francesco Farioli

Credit imagine: SID

Conducerea lui Ajax a decis cu cine va colabora în următorii ani pe banca tehnică, după un sezon în care echipa din Amsterdam a încheiat pe locul al cincilea. În ultima perioadă au fost vehiculate mai multe nume privind venirea în postura de antrenor pe Johan Cruyff Arena, printre care Graham Potter sau chiar și Cristian Chivu.
În cele din urmă, oficialii "lăncierilor" au decis să mizeze pe un tehnician extrem de tânăr, mai exact pe Francesco Farioli, care a pregătit-o în acest sezon pe Nice în Ligue 1. Aducerea managerului din Hexagon reprezintă o premieră istorică pentru trupa din Amsterdam, deoarece va deveni primul italian care o va antrena pe Ajax în întreaga istorie a clubului.
Farioli a semnat un contract valabil pe trei ani și îl va înlocui pe John van't Schip, care a preluat echipa în luna octombrie 2023.
Citește și:

Cine este francesco farioli, noul antrenor al lui ajax

Franesco Farioli nu a jucat niciodată fotbal la nivel de seniori și a preferat să o ia pe calea antrenoratului încă de la o vârstă fragedă. La doar 20 de ani, acesta era antrenor de portari în Italia, funcție pe care a ocupat-o o bună bucată de timp până în 2020, chiar și la Sassuolo.
Ulterior, Farioli a ajuns în Turcia, unde a antrenat echipe precum Alanyaspor sau Karagumruk, iar din vara lui 2023 a ajuns la OGC Nice. La prima sa aventură în Top 5 Campionate, italianul s-a dovedit a fi extrem de pregătit și a condus echipa din Coasta de Azur spre locul al cincilea, ce garantează prezența în grupele Europa League.
Pe banca lui Nice, tehnicianul de 35 de ani a avut un bilanț de 18 victorii, 10 remize și 10 înfrângeri în toate competițiile.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo