Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate
Fotbal
Premier League

Paqueta riscă o suspendare ce îi poate încheia definitiv cariera. Starul lui West Ham, acuzat de Federație

Andrei Nicolae

Actualizat 23/05/2024 la 21:16 GMT+3

Lucas Paqueta a fost acuzat de către Federația de Fotbal din Anglia (FA) pentru încălcarea unor reguli de pariere, mai exact pentru că ar fi luat intenționat patru cartonașe galbene. Jucătorul lui West Ham s-a arătat extrem de indignat de decizia instituției din Albion, care îl poate suspenda ani de zile, dacă fapta pentru care este acuzat se dovedește a fi adevărată.

Lucas Paqueta of West Ham United looks on prior to the UEFA Europa League 2023/24 Quarter-Final first leg match between Bayer 04 Leverkusen and West Ham United FC.

Credit imagine: Getty Images

Lucas Paqueta, unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui West Ham, trece prin momente extrem de dificile, după ce a fost acuzat în urmă cu puțin timp de către Federația de Fotbal din Anglia (FA). Potrivit celor de la Daily Mail, forul din Albion susține că brazilianul a primit intenționat patru cartonașe galbene în patru meciuri distincte, pe care el sau prietenii săi ar fi pariat încât să primească bani.
În mod evident, acțiunea jucătorului londonezilor de a încasa galbene, după ce el sau apropiații săi ar fi pariat fix pe acest lucru, este total interzisă și încalcă regulile de pariere din Premier League. Cele patru meciuri în care fotbalistul de profil ofensiv ar fi fost sancționat în mod intenționat s-au disputat contra lui Leicester (12 noiembrie 2022), Aston Villa (12 martie 2023), Leeds (21 mai 2023) și Bournemouth (12 august 2023).
Paqueta era suspectat încă de anul trecut pentru această faptă, însă acum FA a venit și cu acuzația oficială, după ce l-au investigat pe jucătorul sud-american.
Citește și:

paqueta riscă o suspendare uriașă pentru încălcarea regulilor de pariere

Jurnaliștii englezi au aflat că a mai existat un caz similar cu cel al lui Paqueta, care nu s-a încheiat deloc bine pentru jucătorul acuzat. În urmă cu trei ani, Kynan Isaac, un fundaș de la Reading, a primit intenționat un cartonaș într-un meci din Cupa Angliei și a fost suspendat timp de 10 ani din fotbal, o sancțiune ce i-a încheiat cariera.
Astfel, ținând cont că Paqueta este acuzat că a primit intenționat galbene în patru meciuri distincte, nu este exclus ca și el să primească o suspendare la fel de mare, care ca în cazul lui Isaac, să îi încheie pe veci cariera fotbalistică.
Brazilianul, vizibil indignat de decizia FA, a venit cu o postare pe rețelele sociale prin care și-a spus "of-ul":
"Sunt extrem de surprins și de supărat că Federația a decis să mă acuze. Timp de nouă luni, am cooperat pas cu pas la această investigație și am oferit toate informațiile posibile.
Resping în totalitate acuzațiile și voi lupta cu fiecare suflare să îmi curăț numele. Din cauza procesului care se derulează, nu voi mai oferi alte comentarii", a fost reacția brazilianului.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo