Articol scris de Ștefan Toma
La numai 21 de ani, Mario Balotelli încheia Euro 2012 cu 3 goluri marcate, la egalitate cu Cristiano Ronaldo și cu câștigătorul Fernando Torres. Însă viața extrasportivă nu i-a dat voie lui Balotelli să-și atingă potențialul.
Transferat de actualul selecționer al Italiei, Roberto Mancini, la vârsta de numai 20 de ani, de la Inter la City pentru aproape 30 de milioane de euro, "Super Mario" era predestinat succesului în Premier League. Însă lucrurile nu au stat așa. Lipsa de seriozitate la antrenamente și derapajele din viața extrasportivă au făcut ca talentul tânărului jucător să dispară ușor, ușor.
Turkish Süper Lig
"Sunt la fel de bun ca Messi și Ronaldo!" De ce crede Balotelli că nu a ajuns la același nivel
02/03/2022 LA 16:13
Nu a apucat nici 3 sezoane complete în Premier League, că a fost nevoit să se întoarcă din nou la Milan, însă de această dată la AC Milan. Acolo lucrurile au părut să se îndrepte și Balotelli era din nou "Super Mario", iar Liverpool a decis să-i mai dea o șansă în Premier League. Din păcate, atacantul italian nu a profitat de ea și vechile obiceiuri au început să reapară, iar din acel moment cariera sa a luat-o pe o pantă descendentă. Au urmat experiențe la Nice, Marseille și Brescia.
La numai 29 de ani, la despărțirea de Brescia în 2020, părea că Mario Balotelli își încheiase cariera de fotbalist profesionist. Însă Silvio Berlusconi a decis să-i mai ofere o nouă șansă în proiectul AC Monza. Proiectul nu a decurs, însă, așa cum și-au dorit, AC Monza ratând promovarea în Serie A, iar Mario Balotelli și-a căutat un alt proiect care să-l satisfacă.
Impresarul lui, cunoscutul agent Mino Raiola, a reușit să-i găsească un contract bănos. Mario Balotelli va semna pe 3 ani, urmând a încasa un salariu de 5 milioane de euro pe sezon. Astfel, atacantul care are în palmares titluri de campion cu Inter și cu Manchester City va pleca într-o nouă aventură, de data aceasta în Turcia la o echipă nou promovată. Adana Demirspor este o echipă care revine în Superliga turcă după 26 de ani de așteptare, dar care însă are o putere financiară mare.
Mario Balotelli încă speră că își va revitaliza cariera și și-a propus să revină la echipa națională a Italiei, deși nu a mai fost convocat de "Squadra Azzurra" din 2018.
Premier League
Newcastle, interesată de transferul unui jucător "problemă"! Cine e fotbalistul dorit de Eddie Howe
19/01/2022 LA 15:42
Turkish Süper Lig
Balotelli, revanșă în fața antrenorului care spunea că "nu are creier"! Cum a sărbătorit golul
22/09/2021 LA 14:25