Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am rezolvat în 3 minute!" Cine va antrena echipa Franței după eșecul de la Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 09/07/2021 la 13:19 GMT+3

După eliminarea de la Euro 2020, Didier Deschamps a fost aproape de a fi demis de pe banca tehnică a echipei naționale a Franței. Președintele Federației Franceze de Fotbal a anunțat, însă, că selecționerul va rămâne la prima reprezentativă.

Kanté et Deschamps

Credit imagine: Getty Images

Franța a fost eliminată în optimile Euro 2020 de Elveția, după loviturile de la 11 metri, campioana mondială nereușind să arate ca favorita la câștigarea trofeului pe care toată lumea se aștepta să o vadă. Astfel, era de așteptat ca Didier Deschamps să plătească pentru contra-performanța de la Campionatul European cu postul, varianta speculată pentru a-i lua locul fiind Zinedine Zidane.
Se pare, însă, că acest lucru nu se va întâmpla. Potrivit președintelui Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, Deschamps va rămâne pe banca primei reprezentative, urmând a colabora în continuare cu tot staff-ul său.
''Nu a existat nicio dezbatere, problema a fost soluționată în trei minute. Didier și-a exprimat dorința puternică de a continua ca antrenor și noi ne-am dorit același lucru'', a spus Le Graet.
Deschamps pregătește naționala Franței din 2012, reușind să califice echipa în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2014 și în finala Euro 2016, în timp ce la Mondialul din 2018 echipa sa a cucerit trofeul în Rusia. Astfel, eliminarea în optimile Euro 2020 a fost primul eșec din mandatul său.
Contractul lui Deschamps cu Federația Franceză de Fotbal este valabil până la finalul anului 2022, acesta urmând a conduce naționala și la ediția din 2022 a Cupei Mondiale, în Qatar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo