Anglia venea la acest meci cu un singur gând: să ajungă în prima finală din istoria naționalei din 1966 în prezent. Chiar pe Wembley. Danemarca știa că poate să scrie istorie și să îi dedice lui Eriksen un succes istoric. Se anunța un meci echilibrat.
Anglia a fost cea care a ieșit mai hotărâtă pe teren iar echipa lui Gareth Southgate a fost cea care a controlat debutul meciului, Kane ratând cea mai importantă ocazie. Treptat însă meciu s-a echilibrat, danezii au revenit iar în minutul 30 au lovit decisiv.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Shaw a faultat chiar în fața careului, tânărful vârf al celor de la Sampdoria, Damsgaard, și-a așezat atent și răbdător mingea iar restul... a fost superb. O execuție cu adevărat magistrală, la care poate Pickford ar fi putut ajunge mai repede, a adus deschiderea de scor pentru nordici. Primul gol din lovitură liberă de la acest turneu și primul gol primit de Anglia. Toată lumea se întreba înainte de meci cum vor reacționa englezii dacă vor fi conduși. Și am aflat.
Se pare că foarte bine. Englezii au pus din nou stăpânire pe joc, au atacat în valuri iar la scurt timp după bijuteria lui Damsgaard, Sterling a ratat singur cu Schmeichel din șase metri. Ulterior, mingea a ajuns la Kane, apoi la Saka iar apoi cumva Kjaer și Sterling s-au duelat pentru balon chiar în fața porții daneze. Din nefericire pentru nordici, Kjaer a câștigat duelul. Iar rezultatul a fost un nou autugol la un turneu plin de ele.

Anglia s-a calificat pentru prima oară în 55 de ani în finala unui turneu final

Reprize s-a încheiat cu englezii fiind o prezență constantă la poarta adversă și cu impresia că urma o parte secundă extrem de interesantă.
Partea a doua a meciului nu a fost chiar la fel de intensă ca prima, însă la fel ca în prima repriză, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare.
În minutul 75, Anglia a fost aproape să primească penalty după ce Norgaard l-a faultat pe Kane în careu. Însă Kane a faultat înainte să ajungă în careu astfel că VAR-ul decide că nu poate fi vorba de penalty.
Spre finalul partidei Danemarca a picat din punct de vedere fizic iar nordicii au cedat total inițiativa. Rezultatul a fost un adevărat asediu la poarta lui Schmeichel, dar echipa pregătită de Hjulmand s-a apărat eroic și a reușit să împingă meciul în prelungiri.
Prelungirile au continuat în același ritm, cu o dominare totală din partea englezilor. Fără să își creeze mari ocazii. Asta până când Sterling a fost faultat în careu de Maehle. Sau de Jansen. Depinde cum alegem să interpretăm, însă arbitrul a interpretat ca fiind penalty și asta e tot ce contează. Harry Kane a ratat, Schmeichel a apărat... însă tot Kane a fost primul la respingere și a adus Anglia din ce în ce mai aproape de prima finală în 55 de ani.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11