Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

”It's coming home!” Anglia e în finala Euro 2020 după o victorie în prelungiri în fața Danemarcei

Vlad Dumitrescu

Publicat 08/07/2021 la 00:37 GMT+3

Anglia a învins Danemarca după prelungiri cu 2-1 și s-a calificat în finala Euro 2020 acolo unde va întâlni Italia. Este prima finală a unui turneu final pentru englezi de la Campionatul Mondial din 1966.

LONDON, ENGLAND - JULY 07: Harry Kane of England (obscured) celebrates with team mates after scoring their side's second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Semi-final match between England and Denmark at Wembley Stadium on July 07, 2021 in London

Credit imagine: Getty Images

Anglia venea la acest meci cu un singur gând: să ajungă în prima finală din istoria naționalei din 1966 în prezent. Chiar pe Wembley. Danemarca știa că poate să scrie istorie și să îi dedice lui Eriksen un succes istoric. Se anunța un meci echilibrat.
Anglia a fost cea care a ieșit mai hotărâtă pe teren iar echipa lui Gareth Southgate a fost cea care a controlat debutul meciului, Kane ratând cea mai importantă ocazie. Treptat însă meciu s-a echilibrat, danezii au revenit iar în minutul 30 au lovit decisiv.
Shaw a faultat chiar în fața careului, tânărful vârf al celor de la Sampdoria, Damsgaard, și-a așezat atent și răbdător mingea iar restul... a fost superb. O execuție cu adevărat magistrală, la care poate Pickford ar fi putut ajunge mai repede, a adus deschiderea de scor pentru nordici. Primul gol din lovitură liberă de la acest turneu și primul gol primit de Anglia. Toată lumea se întreba înainte de meci cum vor reacționa englezii dacă vor fi conduși. Și am aflat.
Se pare că foarte bine. Englezii au pus din nou stăpânire pe joc, au atacat în valuri iar la scurt timp după bijuteria lui Damsgaard, Sterling a ratat singur cu Schmeichel din șase metri. Ulterior, mingea a ajuns la Kane, apoi la Saka iar apoi cumva Kjaer și Sterling s-au duelat pentru balon chiar în fața porții daneze. Din nefericire pentru nordici, Kjaer a câștigat duelul. Iar rezultatul a fost un nou autugol la un turneu plin de ele.

Anglia s-a calificat pentru prima oară în 55 de ani în finala unui turneu final

Reprize s-a încheiat cu englezii fiind o prezență constantă la poarta adversă și cu impresia că urma o parte secundă extrem de interesantă.
Partea a doua a meciului nu a fost chiar la fel de intensă ca prima, însă la fel ca în prima repriză, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare.
În minutul 75, Anglia a fost aproape să primească penalty după ce Norgaard l-a faultat pe Kane în careu. Însă Kane a faultat înainte să ajungă în careu astfel că VAR-ul decide că nu poate fi vorba de penalty.
Spre finalul partidei Danemarca a picat din punct de vedere fizic iar nordicii au cedat total inițiativa. Rezultatul a fost un adevărat asediu la poarta lui Schmeichel, dar echipa pregătită de Hjulmand s-a apărat eroic și a reușit să împingă meciul în prelungiri.
Prelungirile au continuat în același ritm, cu o dominare totală din partea englezilor. Fără să își creeze mari ocazii. Asta până când Sterling a fost faultat în careu de Maehle. Sau de Jansen. Depinde cum alegem să interpretăm, însă arbitrul a interpretat ca fiind penalty și asta e tot ce contează. Harry Kane a ratat, Schmeichel a apărat... însă tot Kane a fost primul la respingere și a adus Anglia din ce în ce mai aproape de prima finală în 55 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo