Simon Kjaer a fost unul dintre eroii Campionatului European din această vară. Căpitanul danezilor a fost primul care a ajuns lângă Christian Eriksen după ce fotbalistul s-a prăbușit pe teren, suferind un infarct, și i-a acordat primul ajutor, manevre fără de care mijlocașul nu ar mai fi fost acum în viață.
Mai mult decât atât, Kjaer le-a cerut coechipierilor lui să formeze un scut în jurul lui Eriksen pentru a-i oferi intimitate și a mers să o liniștească pe iubita acestuia în momentul în care a ajuns pe gazon.
Acum, fotbalistul a vorbit despre acea seară de coșmar. Potrivit Corriere della Sera, căpitanul naționalei Danemarcei a punctat că nu este un erou, precizând că a făcut pur și simplu ceea ce trebuia să facă.
Serie A
Christian Eriksen, la un pas de plecarea de la Inter! Unde vrea să joace după infarctul suferit
10/08/2021 LA 15:57
"Nu sunt un erou, am făcut doar ce trebuia să fac, fără să mă gândesc, ca oricine altcineva. Eram pregătit să rămân calm, ca toți colegii mei. A fost o muncă de echipă. Evident, am fi procedat la fel dacă ar fi fost un adversar.
Singurul lucru care contează este că acum Christian este bine. Este cel mai important. Pe mine m-a ghidat instinctul și am făcut automat ce trebuia să fac. Sper că a fost ultima dată când mi se întâmplă așa ceva", a declarat Simon Kjaer.
https://i.eurosport.com/2021/08/19/3203584.png

Ce se întâmplă cu Eriksen după infarctul suferit

Christian Eriksen a fost la un pas de a-și pierde viața în finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020. Fotbalistul se simte acum bine, dar legile italiene nu îi permit să evolueze în Serie A în condițiile în care are probleme cardiace.
Danezul nu își dorește să se retragă din fotbal, intenționând să revină pe teren și să mai joace câțiva ani. În aceste condiții, pentru a putea să-și continue cariera, fotbalistul ia în considerare un transfer. Potrivit jurnaliștilor olandezi, Eriksen ar vrea să se întoarcă la Ajax, club la care a debutat și pentru care a mai evoluat în perioada 2009-2013.
Dacă se va întoarce în Olanda, mijlocașul de 29 de ani va fi coleg cu Daley Blind, un alt fotbalist care evoluează cu un pacemaker, fiind diagnosticat în 2019 cu miocardită.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Serie A
Eriksen se întoarce în Italia! Ce urmează pentru fotbalistul care a suferit un infarct la Euro 2020
29/07/2021 LA 06:34
Campionatul European UEFA
Gest superb pentru Eriksen și cei care i-au salvat viața! Au primit invitații VIP la finala Euro
06/07/2021 LA 16:15