Christian Eriksen a fost protagonistul celui mai tulburător moment de la Euro 2020. Danezul a fost la un pas de moarte în finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, când s-a prăbușit pe gazon suferind un stop cardiac. Fotbalistul a avut nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru resuscitare, ulterior fiind transportat la spital, unde i s-a instalat un defibrilator în piept.
La aproape două luni de la acel moment, Eriksen s-a întors în Italia, unde a fost supus unor controale medicale noi prin care doctorii au încercat să afle din ce cauză a suferit acel infarct. Starea de sănătate a fotbalistului este stabilă acum, dar el nu mai poate evolua pentru Inter din cauza unei legi din Italia, care le interzice fotbaliștilor, atât la nivel amator, cât și la nivel profesionist să practice sportul de performanță dacă au vreo anomalie cardiacă semnificativă.
În acest sens, Francesco Braconaro, membru al comitetului științific tehnic al Federației Italiene, a declarat recent că Eriksen va mai putea juca în Serie A doar dacă acel defibrilator va fi înlăturat, deoarece aceasta ar fi o garanție că jucătorul nu mai are probleme cardiace.
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
16/05/2022 LA 09:22
Danezul nu își dorește să se retragă din fotbal, intenționând să revină pe teren și să mai joace câțiva ani. Astfel, pentru a putea să-și continue cariera, fotbalistul ia în considerare un transfer. Potrivit jurnaliștilor olandezi, Eriksen ar vrea să se întoarcă la Ajax, club la care a debutat și pentru care a mai evoluat în perioada 2009-2013.
Dacă se va întoarce în Olanda, mijlocașul de 29 de ani va fi coleg cu Daley Blind, un alt fotbalist care evoluează cu un pacemaker, fiind diagnosticat în 2019 cu miocardită.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199155.png

Mesaj emoționant al lui Eriksen pentru o fetiță de 9 ani

Christian Eriksen nu a uitat prin ce a trecut în urmă cu aproximativ două luni, iar acum i-a transmis un mesaj de încurajare unei fetițe de 9 ani care va trece printr-o operație similară celei la care a fost supus după ce s-a prăbușit pe gazon.
"Bună, Evie! Aici Christian. Mulțumesc pentru scrisoarea minunată, am citit-o în seara asta și sper că te simți confortabilă și încrezătoare înaintea intervenției. Știu că nu e niciodată distractiv să fii în spital, deloc, dar sunt sigur că doctorii știu ce fac și te vor ajuta, spunându-ți tot ce știu și ce cred.
Sunt sigur că te vei întoarce la o viață normală foarte rapid după, știu că eu am făcut-o, și sunt sigur că va fi la fel pentru tine. Vreau să-ți doresc tot binele din lume și sper că ne vom putea vedea cândva în viitor", a fost mesajul lui Eriksen.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 31-a din Premier League
05/04/2022 LA 12:07