Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federația Italiană de fotbal a precizat condițiile în care Eriksen va mai putea juca în Serie A

Nicu Savin

Actualizat 23/07/2021 la 13:42 GMT+3

Christian Eriksen are șanse mici să mai evolueze vreodată în Serie A. Danezului îi va fi interzis acest lucru atâta timp cât defibrilatorul care i s-a aplicat după stopul cardiac suferit la EURO nu îi va fi îndepărtat.

Christian Eriksen

Credit imagine: Getty Images

Christian Eriksen a fost la un pas de moarte în primul meci al Danemarcei la Campionatul European. Mijlocașul a suferit un stop cardiac în prima repriză a partidei cu Finlanda și a fost resuscitat chiar pe gazon de medici. Ulterior, acesta a fost transportat la un spital din Copenhaga și a suferit o operație la nivelul inimii.
Deși starea sa de sănătate este stabilă, șansele ca danezul să mai continue fotbalul de performanță sunt reduse, cel puțin în Serie A, acolo unde este legitimat la Inter. În urma operației suferite după nefericitul episod de luna trecută, lui Eriksen i s-a instalat un defibrilator în piept, care are scopul de a regla orice alte tulburări ale bătăilor inimii.
Italia interzice prin lege jucătorilor, atât la nivel amator, cât și la nivel profesionist să practice sportul de performanță dacă au vreo anomalie cardiacă semnificativă.

Eriksen are șanse mici să mai joace fotbal la nivel profesionist

Acest lucru a fost confirmat și de Francesco Braconaro, membru al comitetului științific tehnic al Federației Italiene. Acesta a declarat că Eriksen va mai putea juca în Serie A numai dacă acel defibrilator va fi înlăturat, deoarece aceasta ar fi o garanție că jucătorul nu mai are probleme cardiace.
"Lui Christian Eriksen nu i se poate da acordul să joace în Italia. Dacă jucătorului i se elimină defibrilatorul, confirmându-se astfel că patologia a fost depășită, atunci el se poate întoarce să joace pentru Inter.", a precizat Francesco Braconaro, citat de Daily Mail.
Specialiștii din domeniul medical au anticipat încă din zilele imediat următoare dramei trăite de Eriksen că acesta ar putea fi sfârșitul carierei sale de fotbalist.
"Probabil este sfârșitul carierei pentru el. Italienii îi opresc pe sportivi dacă se constată că au o anomalie cardiacă semnificativă, așa este legea.Fac asta de mult timp, peste 20 de ani și au redus ratele de deces din cauza problemelor cardiace în sport de la peste 3% până la sub 1%.", declara Scott Murray, un renumit cardidolog din Anglia, în urmă cu aproximativ o lună.
Eriksen a început fotbalul în țara natală, la Odense, dar a ajuns de la o vârstă fragedă la Ajax, unde a fost promovat la prima echipă în 2010, după numai un an jucat pentru formația U19. După 3 sezoane la cel mai titrat club din Olanda, mijlocașul a ajuns la Tottenham, unde a stat 7 ani. În ianuarie 2020, danezul a fost transferat de Inter, club pentru care a jucat 60 de meciuri în ultimul an și jumătate și alături de care a câștigat titlul în Serie A în stagiunea precedentă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo