Simon Kjaer a fost primul fotbalist care a ajuns lângă Christian Eriksen după prăbușirea pe teren, în minutul 42 al partidei dintre Danemarca și Finlanda, din cauza unui infarct. Căpitanul danezilor a avut un rol important în salvarea coechipierului său, acordându-i primul ajutor înainte de sosirea medicilor.
La mai bine de o săptămână de la acele momente înfiorătoare, Kjaer a vorbit despre ce a simțit atunci și despre modul în care toată echipa Danemarcei a reacționat, amintind și că, din fericire, Eriksen este bine acum, fiind deja externat din spital.
"Nu o să uit niciodată ziua aceea. Acum Christian e bine, este cu familia, noi toți am reacționat ca o echipă, fiecare cum este potrivit în funcție de persoana sa. Dar sunt mândru de cum ne-am descurcat.
Premier League
Christian Eriksen ar vrea să joace din nou în Champions League! Ce a spus despre viitorul său
16/05/2022 LA 09:22
Îmi place să-i ajut pe ceilalți, să fiu disponibil. Ca echipă am discutat mult între noi, ne-am concentrat pe lucrurile mici și pe ce s-a întâmplat săptămâna trecută", a spus Kjaer, la conferința de presă dinaintea partidei cu Rusia, citat de tuttosport.com.

Kjaer, inclus în echipa primei etape a grupelor

Jurnaliștii de la Daily Mail l-au ales pe căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, pentru postul de fundaș central în echipa primei etape a grupelor Euro 2020. Kjaer a fost unul dintre eroii situaţiei îngrozitoare trăite de Eriksen în a doua zi a turneului final. După ce a realizat imediat faptul că Eriksen avea probleme serioase după ce s-a prăbuşit pe teren, Kjaer s-a repezit spre el, i-a ţinut limba pentru a nu şi-o înghiţi şi l-a protejat până la venirea medicilor.
Ulterior, le-a cerut colegilor săi să formeze un cerc în jurul lui Eriksen, astfel încât camerele de televiziune să nu poată oferi imagini cu tratamentul la care este supus danezul pentru a putea fi salvat.
În plus, Kjaer a consolat-o pe soţia lui Eriksen, Sabrina Kvist, care venise pe teren, dând dovadă de un caracter extraordinar și atrăgându-și laude din partea iubitorilor fotbalului din toată lumea.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 31-a din Premier League
05/04/2022 LA 12:07