Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Echipa primei etape – Ronaldo a depășit mai multe recorduri, s-a marcat golul turneului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/06/2021 la 19:29 GMT+3

S-a încheiat prima rundă de la Euro 2020, o etapă în care nu au fost foarte multe surprize, dar turneul pare să fie în creştere.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

articol de Romeo Ene
Cristiano Ronaldo s-a remarcat prin faptul că a înscris o dublă pentru Portugalia, intrând in istorie, Paul Pogba a făcut un meci extraordinar la mijlocul terenului împotriva Germaniei, Kalvin Phillips a fost omul-cheie de la centrul terenului în meciul Angliei cu Croaţia, iar căpitanul danez, Simon Kjaer, a fost eroul rundei, după ce a intervenit în momentul în care Christian Erkisen s-a prăbuşit pe teren şi şi-a pierdut cunoştinţa. De asemenea, Schick a înscris golul turneului de până acum, în Scoţia – Cehia 0-2.
Spania a surprins prin egalul pe care l-a obţinut cu Suedia, 0-0, în rest Finlanda s-a impus pe terenul Danemarcei cu 1-0, o altă surpriză, însă într-un context special. DailyMail a alcătuit echipa primei etape de la Euro, în care se regăsesc mai multe nume surprinzătoare.
Portar: Danny Ward (Ţara Galilor)
Ţara Galilor a reuşit să obţină un punct sâmbătă, în faţa Elveţiei, graţie portarului Ward, care a avut câteva intervenţii foarte bune. După ce Kieffer Moore a adus egalarea, portarul Danny Ward şi-a salvat naţionala în cateva rânduri bune.
Acest punct s-ar putea dovedi decisiv pentru galezi, care au ajuns până în semifinalele Euro 2016, însă meciurile cu Turcia şi Italia vor fi extrem de grele pentru naţionala lui Page.
Fundaş dreapta: Denzel Dumfries (Olanda)
În cel mai atractiv meci al turneului de până acum, Olanda – Ucraina 3-2, fundaşul Denzel Dumfries a fost cel care a adus victoria naţionalei sale în minutul 85. Olandezii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Wijanldum şi Weghorst, însă s-au văzut egalaţi în doar 4 minute, în minutele 75 şi 79.
Este primul turneu final pentru fundaşul dreapta al lui PSV, care a reuşit să aducă victoria din centrarea lui Nathan Ake, cu 5 minute înainte de final.
Fundaş central: Simon Kjaer (Danemarca)
Căpitanul Danemarcei, Kjaer, a fost unul dintre eroii situaţiei îngrozitoare trăite de Eriksen sâmbătă seara. După ce a realizat imediat faptul că Eriksen avea probleme serioase după ce s-a prăbuşit pe teren, Kjaer s-a repezit spre el, i-a ţinut limba pentru a nu şi-o înghiţi şi l-a protejat până la venirea medicilor.
Ulterior, le-a cerut colegilor săi să formeze un cerc în jurul lui Eriksen, astfel încât camerele de televiziune să nu poată oferi imagini cu tratamentul la care este supus danezul pentru a putea fi salvat. În plus, Kjaer a consolat-o pe soţia lui Eriksen, Sabrina Kvist, care venise pe teren, dând dovadă de un caracter extraordinar.
Fundaş central: Milan Skriniar (Slovacia)
Fundaşul lui Inter s-a descurcat foarte bine în meciul naţionalei sale împotriva Poloniei, câştigat cu 2-1. Fundaşul a avut 10 degajări, 3 intercepţii şi 2 intervenţii salvatoare, reuşind să-i ţină la distanţă pe Robert Lewandowski şi restul colegilor săi din atac.
Skriniar a marcat golul victoriei pentru slovaci în minutul 69, dintr-o pasă de la Hamsik, după ce Krychowiak fusese eliminat 7 minute mai devreme.
Fundaş stânga: Leonardo Spinazzola (Italia)
Italia a deschis acest turneu final cu o victorie entuziasmantă în faţa Turciei, 3-0, un meci în care Spinazzola s-a remarcat atât în plan defensiv, cât şi ofensiv. Fundaşul Romei a avut câteva curse suprapuse cu cele ale lui Insigne, iar apărarea Turciei a fost total depăşită de acţiunile ofensive ale italienilor.
Astfel, presiunea pusă de Squadra Azzurra a dat roade, iar Italia s-a impus cu 3-0. Spinazzola i-a pasat lui Immobile la cel de-al doilea gol.
Mijlocaş: Kalvin Phillips (Anglia)
Deşi Raheem Sterling a fost desemnat ’’omul meciului’’ în partida dintre Anglia şi Croaţia, înscriind unicul gol al meciului, Phillips este, în opinia jurnaliştilor de la DailyMail, mai îndreptăţit să fie în echipa etapei 1.
Phillips a fost excepţional la mijlocul terenului, reuşind să-l ţină la distanţă pe Luka Modric. S-a remarcat prin faptul că i-a oferit pasa de gol lui Sterling în minutul 57. Toate discuţiile referitoare la revenirea lui Jordan Henderson în primul 11 al Angliei s-au încheiat, din moment ce Gareth Southgate nu are niciun motiv pentru a-l înlocui pe Phillips din garnitura de start.
Mijlocaş: Paul Pogba (Franţa)
După un sezon în mare parte reuşit la Manchester United, Pogba şi-a continuat forma bună în primul meci de la acest turneu final, Franţa urmărind câştigarea competiţiei după ce şi-a adjudecat şi Mondialul din 2018.
Franţa a învins-o pe Germania cu 1-0, într-un meci dificil, iar Pogba s-a descurcat excelent la centrul terenului alături de N’Golo Kante, oferind pase extraordinare.
Mijlocaş: David Alaba (Austria)
Alaba joacă pe un post mai avansat la naţionala Austriei, iar acest lucru i-a permis să facă un meci foarte bun împotriva Macedoniei de Nord, partidă ce a avut loc pe Arena Naţională.
A finalizat cu succes 90% din pase, a câştigat 7 dueluri aeriene, a alergat peste 10 km şi i-a oferit lui Michael Gregoritsch un assist la golul 2 al austriecilor, care au câştigat cu 3-1. Cel mai probabil, fanii lui Real Madrid au fost entuziasmaţi de evoluţia lui Alaba, ţinând cont că acesta a semnat deja un contract cu spaniolii.
Atacant: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
Chiar dacă nu s-a remarcat prea mult pe parcursul jocului, portughezul a făcut-o atunci când trebuia, pe final, reuşind să înscrie 2 goluri prin care şi-a ajutat naţionala să câştige cu Ungaria, scor 3-0, în primul meci de la Euro. Golul său din penalty reuşit în minutul 87 l-a transformat în cel mai bun marcator din istoria Campionatelor Europene, depăşindu-l pe francezul Michel Platini, care avea 9 reuşite, iar Ronaldo a ajuns la 11 după dubla cu Ungaria.
Ronaldo se află acum la doar 3 goluri de iranianul Ali Daei, la capitolul celor mai multe goluri marcate pentru o naţională, iar Portugalia îşi doreşte să-şi apere trofeul cucerit în 2016.
Atacant: Romelu Lukaku (Belgia)
După un sezon fantastic la echipa de club, în care a reuşit să o ajute pe Inter să câştige primul titlu după 11 ani cu cele 30 de goluri ale sale, Romelu Lukaku a avut parte de un debut extraordinar la Euro 2020.
Belgia a învins-o pe Rusia cu 3-0 în cea de-a doua zi de la Euro, iar Lukaku a înscris de două ori, în una dintre cele mai confortabile victorii de la acest turneu final de până acum. Lukaku a strigat ’’Chris, Chris, te iubesc’’ în faţa unei camere TV după ce a înscris, fiind un moment extrem de emoţionant, ţinând cont că meciul s-a disputat la doar câteva ore după evenimentul nefericit în care a fost implicat Christian Eriksen.
Atacant: Patrik Schick (Cehia)
Un nume surprinzător în linia de atac, Patrik Schick, a reuşit să înscrie golul turneului de până acum în meciul Scoţia – Cehia 0-2. Concret, cehul l-a învins pe portarul Marshall după o execuţie de la aproape 50 de metri, reuşind golul 2 al Cehiei, în minutul 52.
A fost golul de la cea mai mare distanţă la un Campionat European. De asemenea, Schick mai înscrisese o dată, înainte de pauză, iar prin acest gol şi-a trecut în cont dubla. Cu ajutorul său, Cehia a început foarte bine acest turneu final şi rămâne de văzut dacă va reuşi calificarea în optimi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo