Momentele dramatice cu danezul Christian Eriksen căzut la pământ și resuscitat de medici au făcut înconjorul lumii în ultimele ore. Din fericire, starea mijlocașului de 29 de ani este stabilă, iar medicii care au intervenit merită toată aprecierea.
Până la medici însă, un jucător din naționala Danemarcei trebuie felicitat pentru felul în care a acționat în acele momente cu adevărat dramatice. Este vorba despre Simon Kjaer (32 de ani), care era în apropierea lui Eriksen și care i-a acordat primul ajutor colegului său.
Kjaer a acționat ca un adevărat specialist, luând într-un interval scurt mai multe decizii extrem de potrivite. Conform specialiștilor care au urmărit imaginile, fundașul lui Milan i-a eliberat căile respiratorii lui Eriksen și l-a așezat pe acesta într-o poziție potrivită până când medicii au sosit în acel loc al terenului.
Fotbal
Cum arată lista scurtă a favoriților pentru Balonul de Aur! Jucătorii din Premier League domină
08/10/2021 LA 16:09

Simon Kjaer, reacție de adevărat specialist în momentul dramatic trăit de Eriksen

Luciditatea lui Kjaer a fost ieșită din comun, iar acesta a continuat să aibă o prezență de spirit extraordinară. Camerele TV erau ațintite înspre locul nefericitului eveniment, dar Kjaer a avut ideea ca jucătorii să formeze un zid în jurul lui Eriksen, pentru ca imaginile dramatice să nu mai poată fi transmise.
De altfel, producătorii meciului au fost aspru criticați pentru că nu au oprit transmisiunea în acele momente tulburătoare.
Nu în ultimul rând, Kjaer a fost primul jucător care a încercat să o calmeze pe soția lui Eriksen, care a coborât pe gazon și era vizibil afectată, un alt moment în care producătorii au fost total neinspirați, mutând camerele pe aceasta.
Așadar, unul dintre eroii serii de la Copenhaga a fost Simon Kjaer, care într-un moment în care majoritatea oamenilor își pierd cumpătul a reușit să rămână lucid și a luat cele mai bune decizii, contribuind esențial la stabilizarea stării de sănătate a lui Christian Eriksen.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Campionatul European UEFA
Kjaer, tulburat de drama prin care a trecut Eriksen! "Nu o să uit niciodată ziua aceea"
21/06/2021 LA 05:26