Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter-AC Milan 1-0 | Nerazzurrii s-au calificat în finala Champions League! Victorie și în returul cu marea rivală

Actualizat 17/05/2023 la 08:29 GMT+3

Inter a învins-o pe rivala AC Milan și în returul semifinalelor Champions League, după ce câștigase prima manșă cu 2-0. Lautaro Martinez a marcat golul victoriei pe Giussepe Meazza, iar acum Nerazzurri își așteaptă adversara din finală, care se va decide dintre Manchester City și Real Madrid.

Lautaro Martinez, Inter-Milan, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Update: Inter este prima echipă calificată în finala Champions League, după ce a învins-o pe rivala AC Milan și în retur. Lautaro Martinez a marcat singurul gol al partidei, cu un sfert de oră înainte de final, însă oaspeții au ratat două ocazii foarte mari în prima repriză.
Nerazzurrii vor juca acum pentru cel de-al 4-lea trofeu al Ligii Campionilor din istoria clubului. Ultimul a fost cucerit în 2010, după o finală cu Bayern Munchen, atunci când italienii au reușit tripla, iar precedentele două au fost cucerite în 1964 și 1965. În ultimul act, Inter va juca împotriva câștigătoarei dintre Manchester City și Real Madrid (1-1 în tur).
Update min.90: Final de meci! Inter a jucat perfect în dubla cu AC Milan și a obținut două victorii la 0: 2-0 în tur și 1-0 în retur. Nerazzurrii s-au calificat în finala Champions League, unde vor da peste Real Madrid sau Manchester City.
Update min.86: Lautaro Martinez este golgheterul lui Inter în fața marii rivale, din momentul în care argentinianul s-a alăturat clubuui. El a marcat de 8 ori împotriva lui AC Milan din 2018 încoace și, de asemenea, este pentru prima dată când atacantul înscrie minim 25 de goluri în două sezoane consecutive.
Update min.78: Lautaro Martinez putea face dubla. Atacantul a încercat un lob de la peste 25 de metri, dar Maignan s-a retras la timp și a respins în corner.
Update min.74: GOOOOOOL INTER! Romelu Lukaku s-a folosit foarte bine de forța sa și i-a pasat lui Lautaro Martinez. Argentinianul a finalizat cu un șut în forță pe colțul scurt, iar echipa sa e cu un pas în finala Ligii Campionilor.
Update min.70: Leao a primit o centrare bună, dar a evitat să reia spre poartă și a încercat o pasă, pe care a și greșit-o. Onana a fost pe fază și a prins imediat.
Update min.65: Imagini superbe cu stadionul pe care evoluează cele două echipe. Romelu Lukaku îi ia locul lui Edin Dzeko, iar Dimarco a fost înlocuit de Gosens.
Update min.55: Început de repriză secundă echilibrat. Inter ține bine de minge și o împiedică pe Milan să construiască și să-și creeze ocazii mari. Nerazzurri se apropie cu pași repezi de marea finală de la Istanbul.
Update min.46: A început repriza a doua. Niciunul dintre antrenori nu a făcut vreo schimbare.
Update pauză: AC Milan a câștigat 50% din partidele în care Rafa Leao a fost prezent pe teren în acest sezon, marcând în medie 1,5 goluri pe meci. Fără el, Rossonerii au pierdut toate cele 4 partide, având o medie de 0,5 goluri pe meci.
Update min.45: Pauză pe Stadio Giuseppe Meazza. AC Milan a avut ocaziile mai mari, dar nu a reușit să înscrie, după ce Brahim Diaz și Leao nu au avut noroc. Inter este la doar 45 de minute de finală.
Update min.40: Replică rapidă a Interului! Edin Dzeko s-a lovit de opoziția lui Maignan, iar Lautaro Martinez a trimis peste poartă din marginea careului.
Update min.38: CE ȘANSĂ RATEAZĂ MILAN! Rafa Leao a câștigat o acțiune în viteză și a șutat puternic din unghi, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din stânga.
Update min.30: Partida s-a mai liniștit, după începutul în forță al Milanului. Inter încearcă să liniștească jocul, ceea ce o avantajează ținând cont de victoria cu 2-0 din tur.
Update min.24: Inter a echilibrat jocul după un început mai bun de meci al Milanului. Mkhitaryan a încercat un șut de la marginea careului, dar a tras mult peste.
Update min.20: Rafa Leao este marea speranță a celor de la AC Milan, chiar dacă nu a apărut prea mult în meci până în acest moment. Portughezul vine după o accidentare, dar este jucătorul care a contribuit la cele mai multe goluri pentru Milan în acest sezon: 23.
Update min.12: OCAZIE URIAȘĂ MILAN! Brahim Diaz a primit o pasă în zona punctului de la 11 metri și a tras cu latul, dar Onana a intervenit in extremis.
Update min.8: Speranțe mici pentru AC Milan. În toată istoria semifinalelor Champions League, o singură echipă a reușită să întoarcă o înfrângere la minim 2 goluri diferență după meciul tur. Este vorba de Liverpool, în sezonul 2018-2019, care trecea de Barcelona, după ce a pierdut în tur cu 0-3. Origi, cel care se află pe banca Milanului, a deschis scorul în acea partidă.
Update min.4: Cele două galerii au afișat coregrafii superbe înainte de startul meciului. Atmosfera creată de suporteri este una de vis. Theo Hernandez a avut și prima mare ocazie a întâlnirii, fiind aproape de a marca de la peste 35 de metri.
Update min.1: A început partida de pe Stadio Giuseppe Meazza! AC Milan are de recuperat un dezavantaj de 2 goluri din tur.
Update: Echipele de start:
Inter
AC Milan
Știre inițială
În această seară vom afla prima finalistă a sezonului din UEFA Champions League. Inter și AC Milan se reîntâlnesc în returul semifinalelor celei mai importante competiții europene. În urmă cu o săptămână, echipa lui Simone Inzaghi se impunea cu 2-0, grație reușitelor lui Dzeko și Mkhitaryan din primele 11 minute.
După înfrângerea din tur, AC Milan a pierdut și în Serie A pe terenul celor de la Spezia, scor 0-2. În ultimele două meciuri, Stefano Pioli nu l-a avut la dispoziție pe Rafael Leao, unul dintre cei mai importanți oameni din lotul milanezilor. Fără gol marcat în ultimele două partide, AC Milan speră ca lucrurile să meargă așa cum trebuie, iar Leao să revină pe teren în partida retur cu Inter:
"Leao e mai bine. S-a antrenat alături de grup și sperăm să joace încă de la început, dacă totul merge așa cum trebuie", a declarat Stefano Pioli, la conferința de presă premergătoare returului cu Inter. Cu toate acestea, Milan l-a pierdut pe Ismael Bennacer, cel care s-a accidentat în partida tur.
Citește și:

Inter vine după o victorie în care a marcat de 4 ori în Serie A

Dacă Milan a pierdut partida de la Spezia, Inter s-a impus în weekend în meciul cu Sassuolo, scor 4-2, iar lucrurile arată foarte bine pentru echipa lui Simone Inzaghi. Inter a depășit perioada dificilă de la începutul acestei primăveri și a ajuns la 7 victorii consecutive în toate competițiile.
Inzaghi consideră că meciul din această seară reprezintă unul dintre cele mai importante dueluri din istoria clubului și crede că Inter pornește în acest retur cu un avantaj meritat:
"Este cu siguranță un meci foarte important. Este a doua manșă a unei duble foarte importantă pentru istoria acestui club. Avem un avantaj meritat, dar trebuie să facem un meci asemănător cu cel de miercurea trecută. Am muncit din august pentru a ne realiza acest vis", a spus Simone Inzaghi înaintea returului cu AC Milan.
Echipe probabile la Inter – AC Milan
  • Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Dzeko, Martinez
  • AC Milan: Maignan - Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez - Krunic, Tonali - Saelemakers, Diaz, Leao - Giroud
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo