Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Așteptarea a luat sfârșit: Italia - Turcia deschide Euro 2020 pe Stadio Olimpico

Vlad Dumitrescu

Publicat 10/06/2021 la 23:58 GMT+3

După o amânare de un an, mult anticipatul Euro 2020 va începe vineri, atunci când Italia va înfrunta Turcia pe Stadio Olimpico din Roma de la 22:00.

El trofeo de la Eurocopa en Roma antes del inicio de la Euro 2020

Credit imagine: Getty Images

Cvadruplă campioană mondială, Italia va îmbina experiența cu entuziasmul tinereții în această vară în misiunea sa de a încheia o așteptare de 50 de ani pentru un nou trofeu european. Squadra Azzura se află într-o formă excelentă și deși nu a mai câștigat acest trofeu din 1968 este văzută de mulți drept o posibilă câștigătoare surpriză a trofeului Henri Delaunay luna viitoare.
Italia a fost transformată total de Roberto Mancini de când a fost numit selecționer în 2018 iar un alt atu în afară de forma foarte bună tranversată este reprezentat de faptul că azzurii vor juca toate meciurile de la Euro acasă. Mancini a combinat tineri talentați precum Gianluigi Donnaruma, Federico Chiesa și campionii din Serie A Nicolo Barella și Alessandro Bastoni cu mai mulți jucători experimentați precum Giorgio Chiellini sau Leonardo Bonucci.
Sub comanda lui Mancini, Italia s-a calificat fără probleme pentru Euro și a ajuns în semifinalele Nations League, în timp ce în preliminariile Mondialului din Qatara, azzurii au trei victorii din trei meciuri. Realitatea este că Italia este neînvinsă în ultimele 27 de meciuri jucate, astfel că gazdele pornesc ca favorite în întâlnirea cu Turcia, o altă selecționată văzută de mulți drept o posibilă surpriză la acest turneu.
Selecționerul Senol Gunes se va baza în primul rând pe o defensivă excelentă, cea care i-a ajutat pe turci să se califice fără emoții la acest turneu și să obțină patru puncte din dubla cu campioana mondială, Franța. Cu Merih Demiral, Kaan Ayhan sau Soyunku, turcii au primit doar trei goluri în calificări iar opt partide s-au încheiat fără gol primit. Per total, turcii au pierdut de doar trei ori în ultimele 26 de meciuri cu Gunes pe bancă.
Nu doar Franța a avut probleme cu Turcia recent. Turcii au învins Olanda cu 4-2 în calificările pentru Mondialul din Qatar grație unui hattrick reușit de veteranul Burak Yilmaz, campion în Franța cu Lille.

Cum ar putea arăta cele două echipe

O piesă de bază din ”motorul” italian va lipsi vineri. Marco Verratti s-a antrenat singur în ultima săptămână astfel că nu va fi apt pentru joc. De altfel, se pare că planul lui Mancini este să treacă de faza grupelor fără starul lui PSG - probabil cel mai valoros italian în acest moment - pentru ca apoi să se folosească de serviciile sale. Locul lui Verratti va fi luat de Manuel Locatelii, un jucător crescut de AC Milan, dar vândut în cele din urmă lui Sassuolo. Între timp, Locatelli a devenit unul dintre cei mai admirați jucători europeni.
Însă în afara lui Verratti și Lorenzo Pellegrini, Mancini nu are alte îngrijorări privind accidentările astfel că ne putem aștepta la un prim ”11” asemănător cu cel din victoria împotriva Cehiei de săptămâna trecută.
picture

#ETalks despre EURO 2020, cu Lucian Sânmărtean, Falemi și Răzvan Pleșca

Drept urmare, atacant central va fi Ciro Immobile și nu Andrea Belotti în timp ce Alessandro Florenzi ar trebui să fie disponibil pentru a juca pe postul de fundaș dreapta.
Și la turci situația este clară. Burak Yilmaz va fi atacantul central iar el va fi susținut de Hakan Calhanoglu de la Milan în timp ce Yusuf Yazici va sta în spatele vârfului. În defensivă, cuplul de fundași centrali va fi format din Merih Demiral și Caglar Soyuncu. Ozan Kabak și Kaan Ayhan sunt și ei variante.

Echipe probabile

Turcia: Cakir; Celik, Demiral, Soyuncu, Meras; Yokuslu; Calhanoglu, Tufan, Under; Yazici; Yilmaz
Italia: Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo