La Munchen s-a jucat unul dintre cele mai frumoase meciuri de la acest turneu. Chiar dacă aici competiția este una acerbă, pentru că am avut parte de destule partide spectaculoase, realitatea este că Belgia și Italia au practicat un fotbal deschis, plăcut ochiului, cu un ritm alert. Am văzut două echipe dispuse să își asume riscuri.
Belgienii au pornit ca din tun meciul și au luat cu asalt defensiva italiană încă din primul minut. Ritmul ridicat al partidei s-a simțit de la debut iar italienii au părut la început sufocați de presiunea exercitată de naționala lui Martinez.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Numai că, Italia fiind Italia, contrar cursului jocului, a deschis scorul în minutul 13. Dar 2021 fiind 2021 și VAR fiind VAR golul a fost anulat pentru offside. Bonucci s-a bucurat degaeba. Deocamdată. Asta pentru că în minutul 31 Alderweireld a respins mingea doar până la Veratti în fața careului. Mijlocașul lui PSG i-a pasat rapid și precis lui Barella iar acesta s-a ”înșurubat”, a scăpat rapid de trei adversari și a șutat impecabil la colțul lung pentru a deschide scorul. Italia va fi Italia mereu.
De aici încolo Squadra Azzurra a fost echipa mai bună iar pressingul avansat al elevilor lui Mancini le-a pus mari probleme belgienilor, cei care au pierdut deseori mingea în propria jumătate.
Cu un minut înainte de pauză, Lorenzo Insigne a trecut mult prea ușor de Tielemans și observând că fundașii belgieni nu îndrăznesc să se apropie, a lansat o ”rachetă” la care Courtois nu a reușit să ajungă pentru a dubla avantajul italienilor.
Totuși, Di Lorenzo avea alte planuri. Asta pentru că fundașul lui Napoli l-a faultat stupid în careu pe Doku iar Lukaku a transformat impecabil penalty-ul pentru a menține speranțele belgienilor.
A doua repriză nu a adus neapărat același ritm nebun, însă ne-a adus cu siguranță ratarea turneului. Doku, printre cei mai buni jucători de pe teren în această seară, a reușit o nouă cursă periculoasă pe partea stângă pentru ca apoi să-l găsească pe De Bruyne liber. Starul lui City centrează perfect către Lukaku la colțul lung. Vârful lui Inter trebuie doar să marcheze cu poarta goală din șase metri. Dar Spinazzola nu e de acord și respinge mingea în ultima secundă în corner.
Deși în ultimele minute belgienii au pus stăpânire totală pe joc, în cele din urmă italienii au rezistat și s-au calificat în semifinale acolo unde vor da piept cu Spania.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11