Articol scris de Răzvan Cîrceag
Pe Olimpico din Roma, Anglia a trecut fără emoții de naționala antrenată de Andrei Șevcenko și e tot mai aproape de o finală istorică pe Wembley. Dintre cele 4 goluri marcate de englezi, 3 au venit în urma loviturilor de cap: prima echipă care reușește asta în istoria Campionatelor Europene!
Anglia a înscris pentru prima oară, din 1966 (când a cucerit Cupa Mondială), 4 goluri într-un meci eliminatoriu de la un turneu final. Pe lângă asta, naționala "Leilor" a devenit și prima echipă din istoria Europenelor care are 5 meciuri consecutive fără gol primit!
Premier League
Klopp, întrebat dacă e bucuros că Ronaldo a ajuns la Manchester United. Răspunsul germanului
IERI LA 08:21
Borne impresionante pentru fotbaliștii Angliei:
  • Raheem Sterling i-a oferit 6 assist-uri lui Harry Kane la acest EURO și a devenit fotbalistul cu cele mai multe pase de gol oferite în naționala Angliei, în secolul 21.
  • Jordan Henderson a înscris în această seară primul său gol din carieră, la naţională. 62 de meciuri fără gol la națională avea până azi.
  • Kane a ajuns la al 9-lea gol în tricoul Angliei, la un turneu final, fie că vorbim de Campionatele Europene sau Mondiale. Doar Lineker, cu 10 reuşite, are mai multe.
  • Kane a devenit primul jucător din istorie care reuşeşte o dublă pentru Anglia într-un meci eliminatoriu de la Euro.
  • Atacantul lui Spurs a ajuns la 36 de reușite în 59 de partide pentru Anglia.
  • 400+ minute fără gol primit are Pickford, performanță reușită la Campionatele Europene și de Casillas (de 2 ori), Van der Sar, Zoff, Neuer, Rui Patricio și Nikopolidis

Anglia, principala favorită la cucerirea Euro 2020

Turneele finale se câștigă grație defensivei, iar Anglia a impresionat din acest punct de vedere. De altfel, specialiștii o văd pe formația lui Southgate principala candidată la cucerirea Euro 2020, chiar dacă cel mai complet joc pare să îl aibă Italia.
Spre deosebire de squadra azzurra, care are un meci mai greu, contra Spaniei, "cei trei lei" vor juca miercuri, contra Danemarcei, națională care s-a autodepășit. Un argument pentru creditarea Angliei ca favorită principală la Euro 2020 ține și de faptul că toate partidele rămase de disputat vor avea loc pe Wembley.
Cotele la câștigarea Euro
  • Anglia - 2,6
  • Italia - 3,1
  • Spania - 4
  • Danemarca - 10
Liga Campionilor UEFA
Un nou record pentru Cristiano Ronaldo în meciul cu Young Boys! Ce performanță a reușit
IERI LA 17:12
Liga
Soldado şi-a găsit echipă! A semnat cu formaţia care a transferat 142 de jucători de peste 30 de ani
09/09/2021 LA 11:21