Articol scirs de Ciprian Bolan
Anglia va juca pentru un loc în finală miercuri, pe 7 iulie, împotriva Danemarcei în fața propriilor fani, pe Stadionul Wembley, din Londra. Ar putea fi o calificare de poveste pentru o nouă super generație venită din Albion, una care caută primul mare succes într-un turneu final de la Campionatul Mondial din 1966 încoace.

"Leii" n-au mai stat la pândă

Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Dacă în meciul cu Germania Anglia a jucat foarte precaut în prima repriză și a așteptat ca "panzerele" să facă o mișcare greșită, cu Ucraina a pornit ca din tun. Golul lui Harry Kane, din minutul 4, este cel mai rapid marcat de englezi la Euro după 2004 și a însemnat startul perfect pentru gașca lui Southgate. I-a forțat pe ucraineni să iasă la joc și să se expună, perfect pentru o echipă letală pe contraatac, așa cum este cea a Angliei. Pressing-ul sufocant și jocul de posesie inteligent al englezilor nu i-a dat nicio șansă Ucrainei să revină în meci.

Anglia știe când să apese pedala de accelerația

"Leii" au ieșit de la cabine hotărâți să rezolve calificarea rapid. Harry Maguire a mărit avantajul imediat după fluierul arbitrului, din centrarea lui Luke Shaw, colegul său de la Manchester United. Shaw a prins gustul paselor decisive când a văzut că îi merge atât de bine. Chiar dacă Anglia era deja în viteaza de croazieră, fundașul stânga al "diavolilor roșii" l-a nimerit pe Kane în careu la doar 4 minute după golul lui Maguire, iar vârful lui Tottenham a bifat al doilea gol cu o lovitură de cap. Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool, a marcat, tot cu capul, primul său gol în tricoul naționalei în minutul 63 și a pus cireașa pe tortul calificării în semifinale.
Între Anglia și prima finala la Campionatul European rămâne doar Danemarca, care a eliminat Cehia cu 2-1 în Baku. Va fi oare cum scandează fanii englezi? “Is it really coming home?” (Fotbalul chiar se întoarce acasă?) Gareth Southgate are la dispoziție cea mai talentată generație de jucători din ultimul deceniu, comparabilă cu cea a lui Beckham, Gerrard, Lampard și Ferdinand. Până la trofeu, însă, Anglia va trebui să treacă testul cu danezii în fața propriilor suporteri pe legendara arenă Wembley.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29