În debutul meciului, polonezii au fost în mod clar echipa mai bună. Linia defensivă extrem de avansată a pus mari probleme spaniolilor, aducând o presiune în plus și blocând ibericii în propria jumătate, dând peste cap astfel planul lui Luis Enrique.
Faptul că Lewandowski avea 66 de goluri internaționale marcate până la acest meci în timp ce toată echipa Spaniei combinată avea 39 spune o poveste în sine despre probleme ofensive ale ibericilor. Însă acestea nu s-au mai văzut atunci când spaniolii au deschis scorul în ciuda unei evoluții slabe.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26
Fără să strălucească, Spania a marcat prima în minutul 25. Moreno a venit de pe partea dreaptă și a șutat, însă mingea a ajuns în cele din urmă la Morata, care a finalizat cu sânge rece dintr-o poziție excelentă, pentru a-și reduce la tăcere criticii. Totuși, asistentul a ridicat instant fanionul pentru offside, dar VAR a acordat în cele din urmă golul.
Cu această reușită, Morata, atât de aspru criticat, a ajuns la 20 de goluri în doar 42 de partide în tricoul Spaniei. Doar alți patru jucători au ajuns mai repede la acest număr.
Chiar înainte de pauză, Polonia a avut o ocazie uriașă de a egala. Swiderski a recuperat mingea în jumătatea adversă de la Alba și a șutat puternic de la marginea careului. Mingea e respinsă până la Lewandowski, însă polonezul a ratat și el.
Totuși, golul a venit în cele din urmă în repriza a doua. În minutul 54 Robert Lewadnwoski a lovit cu capul impecabil de lângă Laporte, învingându-l astfel pe Simon pentru a aduce egalarea pentru polonezi. Astfel, Lewandowski a marcat la ultimele trei Campionate Europene.
În minutul 58 Moder l-a faultat pe Moreno în interiorul careului iar arbitrul, după ce a vizionat reluările, a dictat penalty. Totuși, Moreno a ratat iar Moreno nu a profitat de respingere cu poarta goală în față trimițând peste poartă.
Așadar Spania rămâne cu doar două puncte după primele două etape, două egaluri la fel de frustrante pentru iberici în meciuri pe care le-au dominat. De cealaltă parte, Polonia are un singur punct și șanse mici la calificare. Lider în grupă este Suedia cu patru puncte.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22