articol de Ștefan Toma
Cei doi fotbaliști englezi au fost forțati să se autoizoleze după ce au petrecut 25 de minute în compania coechipierului de la Chelsea. Billy Gilmour, declarat omul meciului, a fost ulterior testat pozitiv la coronavirus.
După finalul meciului cei doi englezi s-au grăbit să-l felicite pe mai tânărul lor coleg de la echipa de club, scoțianul Billy Gilmour, pentru prestația impecabilă împotriva Angliei. Fotografii partidei au surprins imagini cu cei trei îmbrățișându-se și discutând. Totuși Sistemul Public de Sănătate din Anglia și UEFA, nu au considerat acel contact decisiv pentru izolarea jucătorilor, ci discuția ce a urmat în tunelul stadionului, unde cei trei au petrecut 25 de minute împreună.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Vestea izolării celor doi a fost greu digerată de managerul Angliei. Gareth Southgate a declarat:
„Nu ar avea de-a face cu discuția de după meci, dar nu știu toate detaliile. De aceea am luat decizia de a fi izolați în acest moment. Trebuie să purtăm discuții cu Sistemul Public de Sănătate din Anglia și UEFA, așa am înțeles și sunt sigur că vă vom informa de îndată ce vom afla mai multe. Nu este o măsură excesivă, deoarece trebuie să urmăm anumite protocoale și trebuie să ne asigurăm că, dacă există vreun risc cu acești doi jucători,nu punem niciun alt jucător în pericol.
Cea mai mare speranță a mea pentru cei doi băieți este să nu rateze 10 zile de la acest Campionat European. Ar fi o lovitură masivă pentru noi, dar și pentru ei. Trebuie doar să vedem cum se dezvoltă. ”

Mason Mount, jucător cheie pentru Anglia

Dacă Ben Chilwell nu a apucat să debuteze la EURO 2020, Mason Mount a fost piesă de bază în angrenajul echipei lui Southgate, acesta a fost integralist în precedentele 2 meciuri, victoria împotriva Croației și egalul cu Scoția. Locul mijlocașului celor de la Chelsea ar putea fi luat de tânărul de numai 17 ani, Jude Bellingham, al doilea cel mai tânăr jucător din toate timpurile de la EURO, record stabilit în primul meci, împotriva Croației și dorborât, câteva zile mai târziu, de polonezul Kacper Kozlowski.
Southgate a insistat că nu este supărat pe jucătorii săi, mai frustrat este de faptul că rugămințile sale din martie, confrom cărora jucătorii ar trebui luați în considerare pentru vaccinare, nu au fost ascultate, astfel ar fi evitat acest fiasco.
Calificată ca urmare a jocului rezultatelor din ultimele zile, Anglia dispută azi ultimul meci din faza grupelor, în grupa D, împotriva Cehiei. Situația grupei în acest moment este:
1. Cehia 4p, golaveraj 3-1
2. Anglia 4p, golaveraj 1-0
3. Croația 1p, golaveraj 1-2
4. Scoția 1p, golaveraj 0-2
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11