Italia a terminat meciurile din faza grupelor neînvinsă, ajungând la 30 de victorii consecutive și reușind astfel să egaleze un record din perioada 1935-1938, când 'Squadra Azzurra' era condusă de Vittorio Pozzo.
La finalul partidei cu Țara Galilor, selecționerul Roberto Mancini a vorbit despre prestația jucătorilor săi din primele 3 meciuri de la Euro 2020. Italianul a spus că echipa lui se află, într-adevăr, într-un moment foarte bun, dar că o comparație cu echipa de-acum aproape 90 de ani nu este chiar corectă în condițiile în care atunci Italia a cucerit titlul olimpic și pe cel mondial.
În plus, Mancini a comentat și decizia pe care a luat-o înaintea ultimului meci din grupe, aceea de a titulariza mai mulți jucători care în primele meciuri s-au aflat în postura de rezerve.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
"E perfect pentru noi. Am fi putut marca mai mult, însă adversarul s-a apărat pe toată durata jocului, am avut în fața jucători puternici. A fost și căldura... Per total, am făcut un joc bun. Pozzo a și câștigat trofee importante, în acest moment noi suntem cu câțiva pași înapoi...
Toate echipele care trec de grupe au șanse să câștige. Toate meciurile sunt grele, pentru că întâlnești cei mai buni jucători europeni. Pentru noi e important că ne-am păstrat identitatea, chiar dacă am schimbat opt jucători față de meciul trecut.
Nu trebuie să se schimbe nimic în joc, pentru că toată lumea știe ce are de făcut. Au arătat că nu există titulari, există doar 11 jucători care intră într-un anumit moment pe teren", a declarat Roberto Mancini, citat de Gazzetta dello Sport.

Regretul lui Mancini

Decizia lui Roberto Mancini de a trimite în primul 11 mai mulți fotbaliști de pe banca de rezerve nu ar fi trebuit să surprindă pe nimeni. Recent, selecționerul Italiei a vorbit pentru site-ul FIFA despre motivul pentru care își dorește să le acorde minute tuturor fotbaliștilor pe care îi are în lot, amintind de unul dintre regretele sale, acela de a nu juca niciun minut la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, deși făcea parte din lotul lui Azeglio Vicini.
"Având în vedere că mi-am început cariera la echipa națională de foarte tânăr, aș fi putut să joc cu Italia la patru Cupe Mondiale și patru Campionate Europe. Și mi-aș fi dorit să pot! Din mai multe motive, n-am reușit. Am câștigat doar un titlu european la U16. Da, îmi doresc ca tot ceea ce mi-a lipsit mie ca jucător să obțin ca antrenor", a declarat Mancini, care și-a trimis pe teren până acum toți fotbaliștii din lot, cu excepția celui de-al treilea portar, Alex Meret.

Premieră pentru italieni după 21 de ani

Pe lângă faptul că au ajuns la 30 de meciuri fără înfrângere, egalând un record din 1935-1938, Italia a bifat duminică al 11-lea meci la rând fără gol primit, trecând astfel de granița celor 1.000 de minute în care nu a scos balonul din propria plasă. Ultima formație care i-a marcat a fost Olanda, în octombrie anul trecut, într-o partidă încheiată la egalitate, 1-1.
În plus, Italia și-a câștigat pentru a doua oară în istorie toate meciurile în grupă la Euro, reușind acest lucru în premieră după 21 de ani. Precedentul moment în care italienii au făcut asta datează din 2000, când 'Squadra Azzurra' a ajuns în finală.
Echipa lui Mancini își află adversara din optimi în această seară, după meciul dintre Ucraina și Austria, programat de la ora 19:00.
Fotbal
Mancini a dezvăluit că a visat Italia campioană mondială! Cine va fi marea învinsă și cine va marca
07/01/2022 LA 18:08
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini surprinde, după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: "Câștigăm trofeul!"
27/12/2021 LA 17:36