Renașterea Italiei sub comanda lui Mancini pare completă. Înainte de confruntarea cu Țara Galilor, mulți se temeau de un meci de salon între cele două, o remiză ducându-le la braț, în optimi, independent ce face Elveția cu Turcia.
Formația lui Mancini era deja calificată și a arătat ca o echipă mare, pe care nu o interesează jocurile de culise. Chiar dacă a jucat cu rezervele, Italia a făcut o nouă partidă bună, scorul de 1-0 nefiind conform cu diferența mult mai mare din teren.

Italia, 30 de meciuri la rând fără înfrângere

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Grație acestui succes, Italia a ajuns la al 30-lea meci la rând fără înfrângere. Ultima formație care a învins squadra azzurra a fost Portugalia. În septembrie 2018, într-un meci din Liga Națiunilor Ronaldo&Co se impuneau cu 1-0 pe Da Luz, la Lisabona.
De atunci, au urmat 25 de victorii și 5 egaluri, egalându-se astfel un record vechi de 82 de ani. În perioada 1935-1939, formația legendară a lui Vittorio Pozzo reușea o serie similară. Cu el la cârma echipei, Italia a cucerit în anii '30 două titluri mondiale (1934 și 1938) și titlul olimpic (1936).
Italia a bifat azi al 11-lea meci la rând fără gol primit, trecând astfel de granița celor 1000 de minute în care nu a scos balonul din propria plasă. Ultima formație care i-a marcat a fost Olanda, în octombrie anul trecut, într-o partidă încheiată la egalitate, 1-1.
Italia, care și-a câștigat pentru a doua oară în istorie toate meciurile în grupă la Euro (precedentul a fost în 2000, când squadra azzurra a ajuns în finală), va evolua în optimi cu Ucraina sau Austria (ocupanta locului doi din grupa C), pe Wembley.
De notat că Mancini rămâne cu picioarele pe pământ, neconsiderând că formația sa e favorită, jucătorii neavând experiența fotbaliștilor Franței sau Belgiei.
"Această echipă are loc să fie îmbunătățită. Mulți jucători sunt încă tineri, nu au jucat încă în cupele europene, nu au aşa multă experienţă. Există echipe naționale care sunt în fața noastră din acest punct de vedere, dar în fotbal se poate întâmpla orice", a explicat tehnicianul squadrei azzurra.
Italia promite să arate și mai puternic în optimi, în contextul în care azi a revenit în primul "11" și Verratti, accidentat pentru primele două meciuri. Starul lui PSG a avut o prestație excelentă, fiind, poate, cel mai bun de pe teren.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11