Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Englezii, "blestemați" în finala Euro 2020! Ce a rostit Chiellini înaintea penalty-ului executat de Saka

Bianca Dumitru

Publicat 13/07/2021 la 20:55 GMT+3

Italia este campioana Europei după ce a învins-o în finala Euro 2020 pe Anglia, după loviturile de la 11 metri. Căpitanul 'Squadrei Azzurra' i-a "blestemat" pe englezi înaintea ultimului penalty, executat de Bukayo Saka.

chiellini y bonucci

Credit imagine: Getty Images

Italia a cucerit al doilea titlu de campioana europeană din istorie după ce a trecut de Anglia la loviturile de departajare. Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat penalty-urile, acesta din urmă fiind executantul ultimei lovituri care a fost apărată de Gianluigi Donnarumma.
Potrivit jurnaliștilor de la Corriere della Sera, un rol important în ratarea englezului l-a avut Giorgio Chiellini, care a rostit un "blestem" înainte ca Saka să lovească mingea.
Căpitanul Italiei a strigat "Kiricocho", cuvânt cu un înțeles aparte în lumea fotbalului. Acesta a rămas în istorie drept un blestem, care aduce ghinion echipei adverse celui care îl rostește.
Kiricocho a fost un fan al celor de la Estudiantes, care ar fi purtat ghinion. După ce la fiecare antrenament la care participa se accidenta câte un jucător, bărbatul a fost chemat la toate meciurile din campionat pentru a-i saluta pe adversari. Estudiantes a ieșit în acel sezon campioană, pierzând doar meciul cu Boca Juniors, singurul la care Kiricocho nu a fost prezent.
De-atunci, numele său s-a transformat într-un "blestem" care le aduce ghinion echipelor adverse, în special în timpul loviturilor de la 11 metri, dacă este rostit de către vreun jucător.

Discurs emoționant la întoarcerea în Italia

Giorgio Chiellini, în calitate de căpitan al echipei lui Roberto Mancini, a susținut un discurs emoționant în fața președintelui Italiei, la întoarcerea de la Londra. Fundașul lui Juventus a dedicat succesul răsunător de la Euro întregului popor italian, dar l-a menționat special pe Davide Astori, fostul internațional care a decedat în martie 2018, în urma unui stop cardiac.
De asemenea, Chiellini nu l-a uitat nici pe Matteo Berrettini, tenismenul care a jucat duminică finala de la Wimbledon, pe care a pierdut-o în fața lui Novak Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo