Italia este noua campioană a Europei, iar entuziasmul este la cote înalte în țara care respiră pentru fotbal. Jucătorii Squadrei Azzurra s-au întors cu trofeul de la Londra, unde au câștigat la penalty-uri chiar împotriva Angliei, iar aceștia au fost așteptați de o sumedenie de fani la aeroport.
În această după amiază, eroii care au adus cel de-al doilea titlu european Italiei, au fost primiți cu mare fast de președintele țării, Sergio Mattarella.

Giorgio Chiellini i-a dedicat victoria de la EURO 2020 lui Davide Astori

Serie A
Chiellini a condus Italia spre titlul european, dar e liber de contract! Dezvăluirile agentului său
15/07/2021 LA 09:11
Giorgio Chiellini, în calitate de căpitan, a vorbit în numele colegilor săi, iar discursul acestuia a fost unul cu adevărat emoționant. Fundașul lui Juventus a dedicat succesul răsunător de la EURO întregului popor italian, dar l-a menționat special și pe Davide Astori, fostul internațional care a decedat în martie 2018, în urma unui stop cardiac.
De asemenea, Chiellini nu l-a uitta nici pe Matteo Berrettini, tenismenul care a jucat ieri finala de la Wimbledon, pe care a pierdut-o însă în fața lui Novak Djokovic.
"Stimate domnule președinte, permiteți-mi să vă mulțumesc în numele meu și al echipei. Prezența dumneavoastră la finală a fost un gest important. Vrem să vă dedicăm victoria dvs. și milioanelor de italieni din întreaga lume, care nu ne-au făcut niciodată să ne simțim singuri, însoțindu-ne în această călătorie.
Îi extindem dedicația lui Davide Astori, ne-am fi dorit să-l avem aici cu noi, el este întotdeauna prezent în gândurile și inimile celor care l-au cunoscut.Acesta este un grup care nu și-a pierdut niciodată inima, nici măcar atunci când s-a aflat în dificultati, sprijinindu-se reciproc și punând interesul echipei în fața individului.
De asemenea, Matteo Berrettini, în ultimele săptămâni ne-ai făcut să visăm, ne-am înveselit de parcă ai fi fost un coechipier. Nu te opri. Această legătură ne-a făcut să ne simțim frați ai Italiei, pregătiți pentru toate și pentru chemarea țării pe care o iubim", a declarat Chiellini, citat de football-italia.net.
Campionatul European UEFA
Englezii, "blestemați" în finala Euro 2020! Ce a rostit Chiellini înaintea penalty-ului lui Saka
13/07/2021 LA 17:55
Fotbal
UEFA a anunțat echipa ideală de la EURO 2020! Finalistele au câte trei reprezentați
12/07/2021 LA 18:40