Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | "A fost excelent în fazele eliminatorii!" Harry Kane, lăudat înainte de finala cu Italia

Bianca Dumitru

Publicat 09/07/2021 la 16:36 GMT+3

Harry Kane s-a calificat cu echipa națională a Angliei în finala Euro 2020, unde se va duela pentru trofeu cu Italia, duminică, de la ora 22:00, pe Wembley. Fostul fotbalist Dimitar Berbatov a vorbit despre prestațiile căpitanului englezilor la acest turneu final, explicând de ce a ratat atacantul lovitura de la 11 metri în semifinala cu Danemarca.

England's forward Harry Kane (R) reacts during the UEFA EURO 2020 semi-final football match between England and Denmark at Wembley Stadium in London on July 7, 2021

Credit imagine: Getty Images

Harry Kane nu a strălucit în faza grupelor Euro 2020, în primele 3 partide de la turneul final nereușind să înscrie niciun gol. În schimb, atacantul în vârstă de 27 de ani a marcat în fiecare meci din fazele eliminatorii, ajungând la 4 goluri, cu unul mai puțin decât Cristiano Ronaldo și Patrik Schick, cei care sunt în acest moment golgeterii competiției.
Selecționerul Gareth Southgate spunea după primele meciuri de la Euro 2020 că jucătorul lui Tottenham va fi de neoprit după ce va reuși să spargă gheața: "Stați liniștiți. După ce va găsi drumul spre plasă, nu se va mai opri". Acest lucru s-a și întâmplat, iar acum, Dimitar Berbatov l-a lăudat pe Harry Kane, despre care spune că a avut un parcurs impresionant.
"Kane a fost excelent în fazele eliminatorii. Mulți l-au criticat în grupe, dar el le poate spune astăzi ceva: 'Duceți-vă naibii!' Chiar și marii fotbaliști pot avea perioade mai puțin bune, însă și în partidele în care nu marca alerga pentru echipă. Au venit și golurile", a declarat Berbatov, potrivit publicației Goal.
Fostul fotbalist bulgar a vorbit și despre penalty-ul ratat de Kane în semifinala cu Danemarca, punând vina pentru executia ratată pe presiunea pe care a resimțit-o atacantul Angliei.
"Presiunea era imensă. Nu vă puteți imagina ce înseamnă să tragi de la 11 metri când toate speranțele națiunii apasă pe umerii tăi. Toți depind de tine, chiar dacă nu vrei să te gândești la asta. Nu a fost un șut bun, dar a avut noroc și a marcat", a conchis Berbatov.

Englezii vor să-și doneze primele

Anglia se va duela cu Italia pe Wembley pentru titlul de campioană a Europei. În cazul în care își vor adjudeca râvnitul trofeu, englezii au de gând să-și doneze primele, a căror valoare totală se ridică la 9,5 milioane de lire, către Sistemul Național de Sănătate, care a mai fost sprijinit financiar în trecut de Jordan Henderson și de Harry Maguire.
Meciul dintre Italia și Anglia este programat duminică, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo