Chiar dacă au început faza grupelor cu o înfrângere, nemții au reușit să obțină calificarea în optimile de finală ale Campionatului European. Echipa nu a arătat, însă, așa de bine cum ar fi sperat unii dintre susținători, iar acest lucru poate fi pus pe seama formei mai puțin bune în care se află unii dintre jucătorii convocați de Joachim Low.
Unul dintre cei mai criticați fotbaliști din naționala Germaniei după meciurile din grupele Euro 2020 a fost Leroy Sane. Atacantul în vârstă de 25 de ani nu își mai regăsește forma bună după accidentarea pe care a suferit-o în august 2019 și nu a impresionat în primele partide de la turneul final. Sane a evoluat abia 109 minute în cele trei meciuri din grupă, iar foștii fotbaliști Markus Babbel și Mehmet Scholl i-au comentat prestațiile, spunând că nu ar fi meritat să fie convocat.
"Sane are calitate, a demonstrat-o în trecut. Ar putea să ajute echipa pe finaluri de meci. Însă nu-mi închipui că în cazul lui s-ar putea produce un declic și ar putea să decidă meciuri de unul singur. Dacă un jucător din liga regională ar expedia o asemenea centrare, și-ar lua un șut în fund. E o mizerie...", a spus Markus Babbel, referindu-se la centrarea greșită pe care a trimis-o în finalul partidei cu Ungaria.
Bundesliga
Bayern, prima victorie după 4 etape în Bundesliga! Musiala, omul meciului cu Leverkusen
30/09/2022 LA 20:18
"Sane e o glumă. E greu de acceptat că a costat 50 de milioane de euro. Niciun jucător care a arătat atât de puține lucruri bune pe teren n-a primit atâtea șanse. La el nu sesizez nicio îmbunătățire. Cred că ultimul meci cu adevărat de calitate l-a făcut când încă era la Manchester City", a declarat și Mehmet Scholl.

Critici și pentru Low

Nici selecționerul Joachim Low nu a scăpat de critici după meciurile din grupele Euro 2020. Lothar Matthaus, liderul Germaniei la Campionatul Mondial din 1990, e convins că selecționerul trebuie să facă multe schimbări în primul "11", pentru a avea șanse contra Angliei.
"Low trebuie să se trezească în sfârșit. El a avut încă o dată încredere în jucători care au dezamăgit. În spatele tuturor problemelor, e lipsa de forță a echipei. În special în faza ofensivă. Nu am văzut determinare, nu am fost o formație compactă și nu am mai știut să speculăm spațiile, cum s-a întâmplat contra Portugaliei. Acum trebuie să intre jucătorii care sunt proaspeți, fără ca Low să se uite dacă aceștia sunt la națională de 10 ani sau de două luni", a spus Matthaus în presa germană.

Programul optimilor Euro 2020

Sâmbătă, 26 iunie:
  • Țara Galilor - Danemarca (19:00, Johan Cruyff Arena, Amsterdam)
  • Italia - Austria (22:00, Wembley, Londra)
Duminică, 27 iunie:
  • Olanda - Cehia (19:00, Puskas Arena, Budapesta)
  • Belgia - Portugalia (22:00, La Cartuja Stadium, Sevilla)
Luni, 28 iunie:
  • Croația - Spania (19:00, Parken Stadium, Copenhaga)
  • Franța - Elveția (22:00, Arena Națională, București)
Marți, 29 iunie:
  • Anglia - Germania (19:00, Wembley, Londra)
  • Suedia - Ucraina (22:00, Hampden Park, Glasgow)
Bundesliga
Bayern, doar o remiză cu Monchengladbach! Cu cine împart bavarezii prima poziție în Bundesliga
27/08/2022 LA 18:28
La Liga
Unul dintre titularii lui Bayern, oferit în această vară la Real Madrid! Reacția "galacticilor"
15/07/2022 LA 05:53