Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2020 | Francezii continuă ironiile la București înaintea meciului cu Elveția: "Departe de a fi micul Paris"

Irina Aldea

Actualizat 27/06/2021 la 13:22 GMT+3

Franța va întâlni Elveția la București, în faza optimilor de finală de la EURO 2020. Delegația franceză a ajuns de câteva zile în capitala României, dar jurnaliștii din Hexagon continuă ironiile la adresa Bucureștiului înaintea meciului de luni seară.

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Unul dintre corespondenții L'Équipe la București, Hugo Delom, a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat delegația franceză imediat după sosirea în România. După ce Delom a transmis că Mbappe & Co. nu au avut parte de prea multă liniște în capitala României, jurnalistul francez a făcut noi ironii la adresa orașului în care se va disputa duelul Franța – Elveția.
Hugo Delom a vorbit despre orașul considerat cândva "Micul Paris", spunând că nimic nu aduce cu farmecul regăsit în capitala Franței. În materialul publicat în L'Equipe, Delom se plânge de cum tratează Bucureștiul EURO 2020. El spune că există prea mare interes pentru acest turneu final. "București eurosceptic" este titlul articolului scris de Hugo Delom. Gazetarul a scris că în orice ghid turistic ți se indică faptul că "Aici este un mic Paris". Răspnsul lui Delom? "Totuși, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident".

EURO 2020 | Francezii continuă ironiile la adresa Bucureștiului înainte de Franța – Elveția

"Bucureștiul e un oraș eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găsești puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile șic ale parcului Herăstrău și aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri. Euro? Doar panourile albastre demonstrează existența competiției. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescență. Steagurile naționale flutură peste tot. Și, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben și roșu, se întărește", a transmis jurnalistul francez, citat de Gazeta Sporturilor.
Franța nu are cele mai frumoase amintiri legate de Arena Națională. Băieții lui Deschamps au inaugurat stadionul bucureștean pe 6 septembrie 2011 într-un meci cu România. S-a încheiat 0-0, un meci contând pentru preliminariile EURO 2012. Gazonul de pe Arena Națională a fost la acel moment dezamăgitor din toate punctele de vedere, acesta fiind comparat de jurnaliștii francezi cu un adevărat "câmp de cartofi". În orice caz, naționala Franței nu va sta prea mult la București după meciul cu Elveția. În caz că va câștiga, echipa lui Deschamps va juca în sferturi contra învingătoarei duelului dintre Spania și Croația, la Sankt Petersburg.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol