Accidentare urâtă pentru Leonardo Spinazzola, unul dintre cei mai buni italieni de la Euro 2020. Fundașul stânga de la Roma a terminat turneul final în minutul 76 al disputei cu Belgia. Spinazzola a ieșit în lacrimi de pe Allianz Arena din Munchen și verdictul medicilor este dur: rutură a tendonului lui Ahile.
Această accidentare este o lovitură grea pentru Mancini. Selecționerul italian s-a bazat mult pe urcările lui Spinazzola, iar inlocuitorul său va trebui să fie mult mai activ din acest punct de vedere. Emerson Palmieri de la Chelsea, unul dintre cei fotbaliti din lotul Italiei care sunt născuți în Brazilia, va juca titular în semifinala cu Spania. Pentru Spinazzola urmează câteva luni de recuperare, iar medicii avertizează că o revenire prematură poate duce la o recidivă. Jose Mourinho, noul antrenor al Romei, este și el îngrijorat pentru că Spinazzola este între cei mai apreciați fotbaliști ai echipei de pe Olimpico.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini surprinde, după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: "Câștigăm trofeul!"
27/12/2021 LA 17:36
Italia a trecut în sferturi de Belgia cu 2-1 și continuă visul pentru un nou trofeu după mai bine de jumătate de secol. În 1968, italienii au câștigat prima și ultima dată titlul european, iar acum vor juca în semifianle cu Spania lui Luis Enrique, care a avut nevoie de prelungiri li penaltyuri pentru a trece în fazele eliminatorii de Croația și Elveția.
Vezi și:
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34
Fotbal
România a coborât 7 locuri în clasamentul FIFA în 2021! Cum arată top 10 cele mai bune naționale
23/12/2021 LA 11:55