Accidentare urâtă pentru Leonardo Spinazzola, unul dintre cei mai buni italieni de la Euro 2020. Fundașul stânga de la Roma a terminat turneul final în minutul 76 al disputei cu Belgia. Spinazzola a ieșit în lacrimi de pe Allianz Arena din Munchen și verdictul medicilor este dur: rutură a tendonului lui Ahile.
Această accidentare este o lovitură grea pentru Mancini. Selecționerul italian s-a bazat mult pe urcările lui Spinazzola, iar inlocuitorul său va trebui să fie mult mai activ din acest punct de vedere. Emerson Palmieri de la Chelsea, unul dintre cei fotbaliti din lotul Italiei care sunt născuți în Brazilia, va juca titular în semifinala cu Spania. Pentru Spinazzola urmează câteva luni de recuperare, iar medicii avertizează că o revenire prematură poate duce la o recidivă. Jose Mourinho, noul antrenor al Romei, este și el îngrijorat pentru că Spinazzola este între cei mai apreciați fotbaliști ai echipei de pe Olimpico.
Campionatul European UEFA
Marcus Rashford ratează startul noului sezon în Premier League! Decizia luată după finala EURO
14/07/2021 LA 06:39
Italia a trecut în sferturi de Belgia cu 2-1 și continuă visul pentru un nou trofeu după mai bine de jumătate de secol. În 1968, italienii au câștigat prima și ultima dată titlul european, iar acum vor juca în semifianle cu Spania lui Luis Enrique, care a avut nevoie de prelungiri li penaltyuri pentru a trece în fazele eliminatorii de Croația și Elveția.
Vezi și:
Fotbal
Italia și Argentina, față în față într-un meci de legendă! Propunerea inedită analizată de UEFA
14/07/2021 LA 06:34
Campionatul European UEFA
"Inacceptabil!" UEFA & FIFA, somate să interzică Angliei găzduirea turneelor finale după finala EURO
14/07/2021 LA 05:50