Dintre marile echipe ale Europei, Olanda era poate cea mai nerăbdătoare să debuteze la EURO, deoarece batavii nu mai jucaseră la un turneu final de la mondialul din 2014.
Jucând acasă, la Amsterdam, olandezii au făcut un meci aproape perfect împotriva Ucrainei, însă numai timp de 70 de minute. Echipa antrenată de Frank de Boer a avut încă de la început inițiativa, dar golul nu a venit în prima repriză. Imprecizia atacanților, dar mai ales intervențiile excelente ale lui Georgi Bushchan au ținut tabela intactă până la pauză.

EURO 2020 | Olanda - Ucraina 3-2

Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Olandei visează la titlul mondial în 2022! "Uitați-vă la CV-ul meu!"
25/12/2021 LA 17:38
Inevitabilul s-a produs însă încă din primele minute ale părții secunde. În minutul 52, Bushchan a respins nefericit o centrare a olandezilor, iar mingea a ajuns la Wijnaldum, carea trimis impecabil, în vinclu.
Noul jucător al lui PSG a marcat astfel primul gol al Olandei la un Campionat European după o pauză de 9 ani, ultima reușită datând din 2012, când Raphael Van Der Vaart marca contra Portugaliei în ultima etapă din faza grupelor (Olanda nu a trecut atunci de grupe).
Peste numai 6 minute s-a făcut 2-0, Wout Weghorst dublând avantajul batavilor cu un șut sec din interiorul careului. Jocul curgea în favoarea olandezilor, care au continuat să preseze și nimic nu anunța ceea ce avea să urmeze.
În minutul 75, Andriy Yarmolenko a marcat cel mai frumos gol de până acum de la EURO, executându-l pe Stekelenburg cu un șut perfect din afara careului. Semnalul de alarmă fusese tras pentru olandezi, dar aceștia l-au ignorat, iar în minutul 79 Roman Yaremchuk a făcut 2-2, marcând cu capul în urma unei faze fixe.
Olandezii nu puteau concepe că vor pierde 2 puncte într-un meci pe care l-au avut în mână și s-au aruncat în atac. În minutul 85, Denzel Dumfries a înscris golul care a adus toate punctele "Portocalei Mecanice", reluând cu capul în plasă o centrare a lui Nathan Ake.
Așadar, Olanda câștigă cu emoții, dar pe merit și are toate șansele să obțină calificarea în optimile de finală. În celălalt meci al grupei, Austria a învins Macedonia de Nord cu 3-1, partidă jucată pe Arena Națională din București. Cele 2 echipe care au câștigat în prima etapă se vor înfrunta în cea de-a 2-a, pe 17 iunie, la Amsterdam.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Olanda a învins Norvegia și s-a calificat direct la Mondial! Toate echipele sigure de locul în Qatar
16/11/2021 LA 21:38
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Louis van Gaal va conduce naționala Olandei dintr-un scaun cu rotile în "finala" cu Norvegia
15/11/2021 LA 14:36