Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2020 | Povestea lui Denzel Dumfries, una dintre marile surprize de la Euro

Cristian Mihală

Actualizat 19/06/2021 la 12:28 GMT+3

Denzel Dumfries, fotbalistul celor de la PSV Eindhoven, a fost desemnat omul meciului în primele două partide jucate de Olanda la EURO 2020.

David Alaba (l.) foult Denzel Dumfries

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
Înaintea Campionatului European, fanii "portocalei mecanice" au avut câteva semne de întrebare legate de sistemul folosit de către Frank De Boer, selecționerul olandez. Cu câteva zile înainte de debutul la campionatul european, câțiva fani au închiriat un avion care a zburat deasupra terenului de antrenament cu un mesaj în care au cerut ca acesta să revină la vechiul sistem de joc, 4-3-3. După rezultatele din primele două meciuri, se pare că sistemul implementat de De Boer, 3-5-2, dă roade. Poate cel mai important câștig al olandezilor este Denzel Dumfries, cel care a fost implicat în toate cele 5 goluri marcate de naționala Țărilor de Jos la acest turneu final.
Până în acest moment al turneului, niciun alt jucător nu a mai fost implicat direct în atât de multe reușite. Dumfries a dat gol și assist cu Ucraina, pentru ca împotriva Austriei să obțină penalty (transformat de Depay) și apoi să marcheze, din pasa lui Malen. Astfel, jucătorul de 25 de ani al celor de la PSV Eindhoven are șanse foarte mari să lupte pentru titlul de jucătorul turneului, dacă naționala Olandei va avea un parcurs lung la acest campionat european.

Cu origini în Aruba, Dumfries a fost remarcat de Koeman

Până să ajungă la naționala "portocalei mecanice", Dumfries a avut două apariții și în naționala Arubei în meciuri amicale disputate în 2014, pe vremea când avea 17 ani. Cu toate acestea, în momentul în care naționala Arubei a vrut să îl convoace pentru un meci oficial, Dumfries a refuzat, spunând că vrea să mai aștepte. Chiar dacă la vremea respectivă nu era la nivelul naționalei olandeze, Dumfries a așteptat și a început să evolueze din ce în ce mai bine.
În anul 2018, așteptarea a luat sfârșit. După apariții în naționalele U20 și U21 ale Țărilor de Jos, a venit convocarea la echipa mare. Ronald Koeman, actualul antrenor al celor de la Barcelona, a fost cel care l-a debutat pe Dumfries, într-o victorie a olandezilor cu Germania din Nations League, scor 3-0. Sub privirile lui Koeman, aflat în tribune la meciul de joi seară, Dumfries a făcut un nou meci mare, iar echipele importante au început deja să se intereseze de transferul lui. Înainte de Euro, Everton își manifestase interesul pentru un transfer, văzându-l înlocuitorul ideal pentru Coleman, dar e posibil ca prestațiile excelente să îl aducă în vizorul unor echipe mult mai mari.
Pentru olandezi, deja calificați în optimi, urmează meciul cu Macedonia de Nord de la Amsterdam. Câștigători ai grupei, olandezii așteaptă să-și afle adversara din optimi, care va fi una dintre ocupantele locului 3 din grupele A, D, E sau F. În aceeași grupă C, va mai avea loc meciul care va decide ocupanta locului 2, între Ucraina și Austria, meci ce se va disputa la București.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo