Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 LIVE BLOG. Victorii pentru Ucraina, Belgia și Olanda

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/06/2021 la 23:54 GMT+3

Euro 2020 continuă cu alte 3 partide care contează pentru etapa 2, etapă ce a debutat ieri cu partidele Finlanda – Rusia 0-1, Turcia – Ţara Galilor 0-2 şi Italia – Elveţia 3-0.

Depay's penalty opened the scoring

Credit imagine: Getty Images

Olanda - Austria 2-0 LIVETEXT

Min. 67. GOOOOL OLANDA! Dumfriesa dublat avantajul olandezilor!
Min 49. Dumfries trimite mingea înapoi la Wijnaldum la marginea careului. Acesta își așază balonul pe piciorul stâng și trimite un șut periculos, care este însă respins excelent de Dragovic.
Min 40. Ocazie mare ratată de Depay! Van Aanholt a trimis o pasă excelentă peste defensiva austriacă, spre Weghorst. Ar fi putut șuta, dar acesta preferă să trimită mingea către Depay. Viitorul vârf al Barcelonei a trimis însă mingea peste poartă din șase metri.
Min 38. Dacă rezultatul va rămâne acesta, Olanda va câștiga grupa iar Austria va avea nevoie de un punct cu Ucraina pentru a fi aproape sigură de calificarea în optimi.
Min 32. Austria are o perioadă bună în meci iar Sabitzer are o influență din ce în ce mai mare asupra jocului. De Vrij ar fi trebuit să primească galben pentru un fault asupra lui Ulmer. Altfel, meciul nu este unul spectaculos.
Min 24. O greșeală mare a lui Alaba care îi permite lui Memphis Depay să trimită un șut periculos dintr-un unghi dificil, dar mingea trece pe lângă poartă.
Min 18. Olanda pare foarte confortabilă în aceste momente. Austria a avut o posesie bună, dar nu a făcut nimic semnificativ cu mingea.
Min 11. GOOOOL OLANDA! Memphis Depay a deschis scorul la Amsterdam!
Min 10. Penalty pentru Olanda! Alaba l-a faultat pe Dumfries în interiorul careului iar olandezii au ocazia să deschidă scorul.
Min 1. A început partida de la Amsterdam!
Echipele de start
Olanda: Stekelenburg; de Vrij, de Ligt, Blind; Dumfries, De Roon, F de Jong, van Aanholt; Wijnaldum; Weghorst, Depay.
Rezerve: Krul, Bizot, Veltman, Ake, Wijndal, Berghuis, L De Jong, Promes, Klaassen, Gravenberch, Malen, Timber.
Selecționer: Frank de Boer
Austria: Bachmann; Dragovic, Alaba, Hinteregger; Schlager; Lainer, Laimer, Sabitzer, Ulmer; Gregoritsch, Baumgartner.
Rezerve: A Schlager, Pervan, Ilsanker, Grillitsch, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schopf, Onisiwo, Lazaro, Kalajdzic, Friedl.
Selecționer: Franco Foda

Danemarca - Belgia 1-2 LIVETEXT

Min. 90+5: Final de meci pe arena Parken. Belgia reușește să întoarcă scorul și să obțină a doua victorie de la Euro 2020, calificându-se în optimile competiției.
Min. 87: Danezii au trecut pe lângă gol după ce șutul lui Braithwaite a lovit bara.
Min. 71: GOOOL Belgia! De Bruyne își duce echipa în avantaj, înscriind cu un șut pe jos, de la marginea careului, la colțul scurt.
Min. 55: GOOOL Belgia! Hazard a restabilit egalitatea cu un șut din marginea careului mic, după un assist al lui De Bruyne. Faza a fost creată de Lukaku, care a făcut o cursă senzațională până în careul danezilor.
Min. 30: Ocazie importantă pentru Danemarca. Wass șutează pe poartă dintr-o lovitură liberă, însă Courtois reține mingea fără probleme.
Min. 10: Meciul a fost întrerupt pentru câteva secunde, jucătorii oprindu-se pe teren și începând să aplaude, aducându-i astfel un omagiu lui Christian Eriksen, decarul naționalei Danemarcei, care s-a prăbușit pe gazon în primul meci de la Euro 2020, sâmbătă, în minutul 42 al partidei cu Finlanda.
Min. 6: Danezii au o nouă ocazie importantă, prin Wass care trimite mingea cu capul spre poartă, dar Courtois prinde balonul.
Min. 2: GOOOL Danemarca! Poulsen a deschis rapid scorul pe arena Parken, cu un șut pe jos, de la marginea careului.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start:
Danemarca: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle - Wass, Hojbjerg, Delaney - Poulsen, Damsgaard, Braithwaite
Rezerve: Lossl, Ronnow - Andersen, Skov, Skov Olsen, Dolberg, Jorgensen, Norgaard, Stryger, Wind, Cornelius, Jensen
Selecționer: Kasper Hjulmand
Belgia: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Dendoncker, T.Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco
Rezerve: Mignolet, Sels - Vermaelen, Boyata, Witsel, De Bruyne, E. Hazard, Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku, Praet
Selecționer: Roberto Martinez

UCRAINA - MACEDONIA DE NORD 2-1 LIVETEXT

Min. 90+4: Fluier final pe Arena Națională. Ucraina obține prima victorie de la Euro 2020, iar Macedonia de Nord rămâne cu șanse minime de a merge mai departe în această competiție.
Min. 84: Malinovsky execută penalty-ul, însă Dimitrievski apără, menținându-și echipa în joc.
Min. 83: După consultarea VAR, arbitrul dictează penalty pentru Ucraina ca urmare a unui henț.
Min. 57: GOOOL Macedonia de Nord! Alioski execută lovitura de la 11 metri, dar Bushchan se opune penalty-ului. Mingea respinsă de goalkeeper-ul Ucrainei în față ajunge, însă, la același Alioski, care înscrie cu un șut pe mijlocul porții.
Min. 55: Bară pentru Macedonia de Nord care primește o lovitură de la 11 metri după un fault asupra lui Pandev.
Min. 38: Pandev reușește să înscrie un gol superb, însă reușita este anulată pe motiv de offside.
Min. 34: GOOOL Ucraina! Yaremchuk dublează avantajul echipei lui Shevchenko cu un șut puternic din interiorul careului.
Min. 29: GOOOL Ucraina! Yarmolenko deschide scorul cu un șut din fața porții, pe jos, după o lovitură de la colțul terenului.
Min. 15: Nikolov încearcă să înscrie cu un șut de la distanță, însă mingea este blocată de un jucător al Ucrainei.
Min. 8: Malinovsky șutează puternic de la marginea careului, dar Dimitrievski se opune golului.
Min. 1: A inceput meciul de la București.
Echipele de start:
Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Stepanenko - Yarmolenko, Shaparenko, Zinchenko, Malinovsky - Yaremchuk
Rezerve: Pyatov, Trubin - Besiedin, Dovbyk, Kryvtsov, Makarenko, Marlos, Sobol, Sudakov, Sydorchuk, Tsygankov, Tymchyk
Antrenor: Andriy Shevchenko
Macedonia de Nord: Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu - Nikolov, Ademi, Spirovski, Alioski - Bardhi - Pandev, Elmas
Rezerve: Jankov, Siskovski - Avramosvki, Bejtulai, Churlinov, Hasani, Kostadinov, Radeski, Ristesvki, Ristovski, Trajkovski, Trickovski
Antrenor: Igor Angelovski

Articol inițial scris de Romeo Ene
Astăzi se dispută partide din grupele B şi C, Ucraina – Macedonia de Nord (16:00), partidă ce va avea loc pe Arena Naţională, Danemarca – Belgia (19:00) şi Olanda – Austria (22:00). După ziua de ieri cunoaştem prima naţională calificată în optimile de finală ale acestui turneu final, Italia, care s-a impus în faţa Elveţiei cu 3-0 şi are 6 puncte după primele două meciuri.

Euro 2020 | Ucraina – Macedonia de Nord (16:00). Arena Naţională, al doilea meci găzduit la Euro

Primul meci de astăzi programează o partidă între Ucraina şi Macedonia de Nord, în cadrul grupei C, de la ora 16:00. Partida are o semnificaţie aparte pentru România, ţinând cont că meciul se va disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi va fi cea de-a doua partidă găzduită de România la un turneu final.
Primul meci a fost cel dintre Austria şi Macedonia de Nord, câştigat de austrieci cu 3-1. La partidă pot asista 13.000 de spectatori, aproximativ 25% din capacitatea stadionului.
Ucraina a debutat la acest turneu final cu o înfrângere în faţa Olandei, 3-2, în ceea ce a fost cel mai spectaculos meci de la Euro de până acum. Olandezii au condus cu 2-0 din minutul 58, însă selecţionata lui Shevchenko a reuşit să egaleze în doar 4 minute, în minutele 75 şi 79. Chiar şi aşa, nu a fost suficient, iar Olanda a dat lovitura prin Dumfries, cu 5 minute înainte de finalul partidei. A fost un meci spectaculos în care Ucraina a fost foarte aproape de a obţine măcar un rezultat de egalitate, astfel are mare nevoie de victorie în partida cu Macedonia de Nord. Ucraineii s-au bazat pe contraatac în meciul cu Olanda, atunci când au plecat cu şansa a doua, dar acum sunt nevoiţi să atace pentru a obţine cele 3 puncte.
Înfrângerea cu Olanda a fost prima din ultimele 7 partide, astfel rămâne de văzut cum vor aborda ucrainenii meciul cu Macedonia de Nord. Ruslan Malinovskyi a făcut un meci bun cu Olanda, reuşind pasa de gol la reuşita care a adus egalarea. Jucătorul Atalantei are 6 goluri şi 12 reuşite în acest sezon de Serie A, astfel poate reprezenta un pericol pentru apărarea adversă.
Arbitrul partidei va fi Fernando Rapallini, din Argentina, primul arbitru din America de Sud care a fost ales să arbitreze la un Euro din istorie.
Macedonia de Nord a reuşit calificarea în premieră la un turneu final, însă a debutat şi ea cu o înfrângere, precum Ucraina, 1-3 cu Austria, într-o partidă disputată tot pe Arena Naţională. Goran Pandev, veteranul de 37 de ani, a fost marcatorul macedonenilor, care vor evolua pentru a treia oara în acest an pe stadionul din Bucureşti, primele două partide fiind pierdute atât cu România, în preliminariile Mondialului din 2022, cât şi cu Austria în prima etapă de la Euro.
Golul marcat de Pandev în partida cu Austria l-a transformat în al doilea cel mai în vârstă jucător care marchează la un Campionat European, după austriacul Ivica Vastic împotriva Poloniei, în 2008. Macedonia de Nord a rezistat împotriva Austriei până în minutul 78, atunci când Gregoritsch a marcat golul de 2-1, iar Arnautovic a închis tabela 11 minute mai târziu, fiind suspendat pentru gestul său după marcarea golului, considerat având tentă rasistă.
Precum Ucraina, Macedonia de Nord are mare nevoie de victorie pentru a spera la o calificare istorică în optimi, însă lipsa de experienţă îşi spune cuvântul, fiind primul turneu final la care participă această naţională.
Ultimele două confruntări dintre cele două naţionale, în 2014 şi 2015, ambele în cadrul preliminariilor Euro 2016, au fost câştigate de ucraineni cu 1-0, respectiv 2-0. De asemenea, Ucraina a terminat neînvinsă preliminariile, astfel porneşte cu prima şansă în această după-amiază.
Echipe probabile Ucraina – Macedonia de Nord:
  • Ucraina: Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko; Zinchenko, Sydorchuk, Malinovskyi; Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov.
  • Macedonia de Nord: Dimitrievski; S Ristovski, Musliu, D Velkovski, Alioski; Nikolov, Ademi, Bardi; Elmas, Pandev, Trajkovski.

Euro 2020 | Danemarca – Belgia (19:00). Danezii, la primul meci după infarctul suferit de Eriksen

Danemarca – Belgia este cea de-a doua partidă a zilei, de la ora 19:00, contând pentru grupa B. Danezii au mare nevoie de victorie, ţinând cont că sunt singura naţională din grupă care nu are niciun punct. Precum în primul meci împotriva Finlandei, Danemarca va evolua pe teren propriu, la Copenhaga, cu aproape 16.000 de spectatori în tribune. Totuşi, partida cu Finlanda, pierdută cu 1-0, a fost marcată de evenimentul nefericit legat de Christian Eriksen, care s-a prăbuşit pe teren în minutul 43, pierzându-şi cunoştinţa. Meciul a fost întrerupt 2 ore, Eriksen a fost, în cele din urmă, stabilizat, dar fotbaliştii lui Hjulmand numai la fotbal nu s-au mai putut concentra după ce partida s-a reluat.
Danemarca a dominat partida cu Finlanda din prima rundă, având nu mai puţin de 23 de ocazii de a marca, iar finlandezii au înscris la singurul lor şut pe poartă. Mai mult decât atât, Hojbjerg a ratat un penalty în minutul 74. Pentru meciul din această seară este anunţat un moment special, mai exact în minutul 10 partida va fi întreruptă, în semn de respect pentru ce i s-a întâmplat lui Eriksen.
Lukaku a precizat înaintea partidei că mingea va fi trimisă în afara terenului după 10 minute, pentru ca jocul să fie oprit, momentul fiind urmat de aplauze pentru decarul danezilor, care a suferit un stop cardiac. Arbitrul partidei va fi Björn Kuipers, din Olanda.
Belgia este una dintre naţionalele cu şanse mari la accederea în fazele superioare de la acest turneu final. Belgienii au debutat, de altfel, cu o victorie lejeră în faţa Rusiei, chiar la Saint Petersburg, 3-0. A fost o partidă dominată copios de trupa lui Roberto Martinez, iar Romelu Lukaku a reuşit să înscrie o dublă.
Totuşi, belgienii l-au pierdut pe Timothy Castagne în meciul cu Rusia, ieşind de pe teren accidentat în minutul 27. Înlocuitorul său, Meunier, a dublat avantajul belgienilor în minutul 34 şi i-a pasat lui Lukaku la golul 3. Belgia este pe locul 1 în clasamentul FIFA, traversează o formă foarte bună, având 10 partide consecutive fără înfrângere, câştigând 8. Romelu Lukaku este jucătorul în care îşi pun speranţele belgienii, cu 6 goluri în ultimele 6 partide.
Cele două naţionale se cunosc foarte bine, întâlnindu-se chiar în 2020, în UEFA Nations League. Atunci Belgia s-a impus în ambele partide, 2-0 pe terenul danezilor şi 4-2 pe teren propriu.
Echipe probabile Danemarca – Belgia:
  • Danemarca: Schmeichel; Wass, Kjaer, Christensen, Maehle; Delaney, Hojbjerg, Jensen; Poulsen, Dolberg, Braithwaite.
  • Belgia: Courtois; Alderweireld, Boyata, Vermaelen; Meunier, Tielemans, Dendoncker, T.Hazard; Mertens, Lukaku, Carrasco.

Euro 2020 | Olanda – Austria (22:00), duelul echipelor cu maximum de puncte după prima rundă din grupa C

Ultimul meci din această zi programează duelul dintre Olanda şi Austria, care începe la 22:00. Cele două naţionale şi-au câştigat primele meciuri de la acest turneu final, iar acum se luptă pentru supremaţia grupei C.
Precum în primul meci, Olanda va evolua pe teren propriu, pe Johan Cruijff Arena, din Amsterdam, cu aproximativ 12.000 de spectatori în tribune (22% din capacitate).
Olanda, favorita din această grupă, a trecut în primul meci cu mari emoţii de Ucraina, scor 3-2, după ce părea că selecţionata lui de Boer va avea un meci uşor. Wijnaldum a deschis scorul în minutul 52, iar Weghorst a dublat avantajul olandezilor 6 minute mai târziu. Chiar şi aşa, ucrainenii au reuşit, surprinzător, să egaleze în doar 4 minute, în minutele 75 şi 79.
Olanda avea să marcheze golul victoriei cu 5 minute înainte de final, prin Dumfries, în ceea ce a fost cel mai spectaculos meci de la Euro de până acum. Olandezii nu pierd de 5 meciuri, evoluând constant bine, iar noutatea la meciul din această seară va fi că De Ligt şi-a revenit şi va putea evolua din primul minut. Depay, cel care a ajuns la o înţelegere cu Barcelona, este jucătorul în care îşi pun baza olandezii, reuşind 20 de goluri în sezonul trecut pentru Lyon şi 6 pentru Olanda în preliminarii. El a făcut un meci reuşit cu Ucraina, astfel rămâne de văzut cum se va descurca împotriva Austriei lui Foda. Arbitrul întâlnirii este Orel Grinfeld, din Israel.
Austria pleacă cu şansa a doua în meciul cu Olanda, însă a reuşit să câştige primul meci, împotriva Macedoniei de Nord, după un meci foarte bun, care s-a disputat pe Arena Naţională. A fost prima victorie din istorie la un Campionat European pentru austrieci. 1-1 era scorul de la pauză, însă ulterior austriecii s-au descătuşat şi au înscris prin Gregoritsch şi Arnautovic. Totuşi, Olanda este mult superioară Macedoniei de Nord, iar acum probabil Austria va prefera un joc pe contre, apărându-se în cea mai mare parte a meciului. Olanda are un singur eşec în ultimele 11 partide.
În contextul în care Olanda evoluează pe teren propriu şi are un lot superior valoric Austriei, nu ar fi de mirare ca selecţionata lui Foda să se mulţumească inclusiv cu un rezultat de egalitate, rezultat ce le-ar oferi ambelor naţionale şanse mari de calificare în optimile competiţiei. De remarcat faptul că Marko Arnautovic a fost suspendat de UEFA pentru acest meci, după gestul său controversat din meciul cu Macedonia de Nord. Acesta a marcat golul 3, după care a celebrat printr-o remarcă rasistă la adresa unui adversar.
David Alaba este cel mai sonor nume din naţionala Austriei, putând să evolueze pe toate poziţiile în apărare sau la mijlocul terenului. Cele două naţionale nu s-au mai întâlnit din 2016, atunci când Olanda s-a impus cu 2-0 într-o partidă amicală.
Echipe probabile Olanda – Austria:
  • Olanda: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Wijndal; F de Jong, De Roon, Wijnaldum; Depay, Weghorst.
  • Austria: Bachmann; Lienhart, Alaba, Hinteregger; Lainer, Laimer, Sabitzer, Grillitsch, Ulmer; Baumgartner, Kalajdzic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo