În Marea Britanie există încă restricții serioase din cauza pandemiei de Covid-19, iar acest lucru ar putea da peste cap organizarea finalei Campionatului European pe Wembley.
Celebra publicație londoneză, The Times, notează că UEFA pune presiune pe autoritățile britanice pentru a oferi o scutire pentru aproximativ 2500 de oficiali, reprezentanți ai sponsorilor sau ai mass-media în vederea deplasării acestora fără probleme în capitala Regatului Unit pentru a asista la marea finală europeană, programată pe 11 iulie.
Conform normelor în vigoare, persoanele care intră în Marea Britanie și vin din țări incluse pe lista roșie sau galbenă trebuie să petreacă 10 zile în carantină. Evident, acest lucru nu este pe placul oficialilor forului european, care discută în aceste zile cu reprezentanții guvernului britanic pentru găsirea unei soluții.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
https://i.eurosport.com/2021/06/15/3154093.jpg

EURO 2020 | Finala ar putea fi mutată la Budapesta

Pentru a-i constrânge oarecum pe oficialii britanici, UEFA chiar a amenințat că ar putea muta locul de desfășurare al marii finale. Locația vizată ar fi Budapesta, deoarece Ungaria nu are niciun fel de restricții de circulație și face parte din zona Shenghen, astfel că oficialitățile invitate de forul european la marele meci nu ar întâmpina dificultăți.
În plus, partida în care se va alege noua campioană europeană va putea fi urmărită de aproximativ 65.000 de spectatori, Puskas Arena din Budapesta fiind singurul stadion care găzduiește EURO unde s-a permis accesul publicului în procent de 100% (la meciul Ungaria-Portugalia). În schimb, stadionul Wembley va fi umplut în proporție de 50% conform protocolului inițial, ceea ce înseamnă că la finală ar putea asista circa 50.000 de oameni.
Astfel, premierul britanic Boris Johnson se află într-o poziție ingrată. Pe de o parte ar vrea să le facă pe plac celor de la UEFA, pentru a nu pierde găzduirea marii finale, dar și pentru a nu-și atrage antipatii în cadrul forului european, deoarece Anglia candidează la organizarea Campionatului Mondial din 2030 și are nevoie de susținerea necondiționată a UEFA.
Pe de altă parte însă, dacă ar oferi o dispensă pentru oficialii invitați de UEFA la finală, Johnson s-ar confrunta cu o poziție ostilă din partea opiniei publice din Marea Britanie, care ar evident nemulțumită că drepturile de circulație ale cetățenilor sunt în continuare îngrădite în condiții normale, în timp ce pentru alții se pot oferi scutiri.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11