Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#EuroTalks | "Făceam mai mult decât ei în fața Austriei!" Verdictul lui Sânmărtean după primul meci de la București

Bianca Dumitru

Actualizat 14/06/2021 la 10:49 GMT+3

Euro 2020 se joacă și la București, chiar dacă echipa națională a României a ratat calificarea la turneul final. Prima partidă de pe Arena Națională a fost Austria - Macedonia de Nord, comentată în această dimineață la #EuroTalks de către Lucian Sânmărtean.

David Alaba of Austria battles for possession with Goran Pandev of North Macedonia during the UEFA Euro 2020 Championship Group C match

Credit imagine: Getty Images

Austria a învins Macedonia de Nord cu scorul de 3-1 în primul meci disputat pe Arena Națională în cadrul turneului final al Campionatului European. Stefan Lainer a deschis scorul în minutul 18, reluând spectaculos din apropierea porții, după o pasă ideală a lui Sabitzer. Macedonenii au reușit apoi să revină în joc, ajutați enorm de mai multe greșeli ale apărătorilor austrieci. Goran Pandev s-a trezit cu mingea la picior în interiorului careului, iar poarta era goală, astfel că atacantul celor de la Genoa a marcat ușor primul gol al Macedoniei de Nord la un turneu final.
După pauză, macedonenii au avut prima șansă de a trece în avantaj, dar șutul lui Nikolov, fostul fotbalist de la Viitorul, a fost blocat de Bachmann. În minutul 78, Gregoritsch a trimis în poartă o centrare perfectă a lui David Alaba de pe flacul stâng și Austria a preluat din nou conducerea. De această dată, elevii lui Franco Foda nu au mai cedat inițiativa, iar Arnautovic a stabilit scorul final în minutul 90, austriecii câștigând în premieră un meci la un Campionat European.

"Făceam mai mult decât ei!"

În această dimineață, Lucian Sânmărtean a comentat partida de pe Arena Națională în cadrul emisiunii #EuroTalks, moderată de Ion Alexandru. Fostul fotbalist a spus că echipa națională a României ar fi reușit să facă un meci mai bun decât au făcut macedonenii dacă ar fi fost calificați la Euro 2020. Sânmărtean consideră că 'tricolorii' sunt mai buni decât fotbaliștii lui Igor Angelovski.
"Cred că făceam mai mult decât Macedonia de Nord aseară! Dacă echipa națională era calificată, cu aportul fanilor, cu emoția care ți-o dă propriul teren, se putea face mult mai mult. Trebuie să ținem cont că jucătorii noștri au mult mai multă calitate individuală. Am avut emoții când se cânta imnul și de o parte și de alta. Mi-ar fi plăcut să revăd echipa noastră, cu un cor superb, cu un imn superb! Am fi făcut mult mai mult decât Macedonia de Nord în fața Austriei. Din păcate, ne uităm la televizor sau din tribune", a declarat Lucian Sânmărtean, în exclusivitate pentru Eurosport.
Toate partidele de la Euro 2020 sunt comentate la #EuroTalks, în fiecare dimineață, de la ora 9:30, pe pagina de Facebook Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo