Meci epic, de o calitate fantastică. Franța, deși a plecat acasă, a practicat un fotbal fabulos, de-a dreptul senzațional.
Jucătorii lui Deschamps au arătat mostre de combinații, în viteză, de mare calitate, sub presiune maximă (lipsă de spațiu și de timp). De cealaltă parte, elvețienii au dat o replică bună, au practic un fotbal disciplinat tactic, bazat pe o circulație bună a mingii, control și tehcniă foarte bune, forță și agresivitate.
https://i.eurosport.com/2021/06/30/3164278.jpg
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Am văzut secvențe reușite de 4-5-6 pase din prima, pe atac rapid, în care Kante, Pogba, Griezmann, Mbappe sau Benzema, în timp ce erau sub presiune, reușeau să atace poarta elvețienilor și combinau cu o precizie chirurgicală: exterioare, călcâie, încrucișări ca la hockei. Din când în când la aceste combinații intrau și Rabiot, Pavard sau Kimpembe. După 20 de minute, francezii au părut că s-au încălzit și au început să crească intensitatea.
Elvețienii au devenit mai agresivi. Atunci am observat că francezii joacă fabulos sub presiune. Benzema, Pogba și Griezmann găsesc soluții cu mingea la picior. Când au iuțit jocul, francezii au reușit faze care au ridicat tot stadionul în picioare. Simplist vorbind, deși ambele echipe au avut așezări în oglinda (3-4-1-2), diferența au făcut-o benzile elvețienilor, care au creat două goluri. De asemenea, lipsa de inspirație a lui Mbappe și greșelile individuale ale lui Kimpembe au fost importante.
https://i.eurosport.com/2021/06/30/3164277.jpg

Franța nu și-a respectat adversarul

De ce spun asta?
Franța a început jocul mult prea relaxată, cu atitudinea unei campioane experimentate, care este ferm convinsă că nu poate pierde, fără să știe însă pe cine are în față. Jucătorii francezi mi-au lăsat impresia că au nevoie să se încălzească pentru a intra în meci, la fel ca la meciul cu Germania. Construcție lentă, fără accelerări, mingea trecea pe la toată lumea. În schimb elvețienii au ănceput cu motoarele turate la maxim. Au avut de la început un joc iute și agresiv, cu o circulație rapidă a balonului, scurt, fără complicații. I-au blocat excelent pe Pogba, Kante și Griezmann la mijloc. Au speculat la maxim fiecare oportunitate.
Franta nu a blocat centrările venite din zonele laterale și nici nu au arătat că ar fi interesați să facă asta. Petkovic a împins jocul în benzi, mai ales pe partea stângă, pe partea lui Rabiot, care nu este fundaș lateral de meserie. Rând pe rând, Wirdmer și apoi Mbabu au venit cu centrări de pe această parte pentru masivii Seferovic și Embolo. Pavard și Rabiot le-au dat prea mult spațiu acestora.
Franța a avut probleme în zona centrală cu centrările venite din zonele laterale. Varane, Lenglet și Kimpembe au fost nesiguri, plasamentul a fost larg. Zona centrală a fost expusă. Deși sunt jucători valoroși, cei trei greșesc când sunt puși sub presiune. Niciunul dintre ei nu conduce apărarea la echipa de club. Practic Franța are doi sau trei locotenenți în zona centrală, care nu sunt obișnuiți să reacționeze rapid și fără greșeală.
Deschamps nu a luat decizia corectă la 3-1 și nici echipa nu a avut reacția potrivită. La 3-1, mai erau 15 minute de jucat. Franța nu a arătat respect pentru forța de atac a elvețienilor. Francezii ori mențineau presiunea care le-a adus trei goluri, ori se apărau pe trei linii. Orice ar fi ales, era nevoie de dedicare 100%. Nu au ales niciuna, a fost ceva între și au plătit prețul.
Deschamps nu l-a schimbat pe Rabiot cu un fundaș stânga de meserie, care să blocheze centrările lui Widmer și Mbabu, acolo fiind evident o zonă expusă pe care Petkovic a exploatat-o.
Deschamps nu a profitat de viteza unor jucători precum Coman, Sissoko, Mbappe și Benzema. A preferat jocul de posesie, care nu a forțat prea mult echipa și a dat astfel timp elvețienilor să se organizeze în defensivă. La 3-1 trebuia să se deschidă jocul pentru Franța și să marcheze mai mult însă abordarea nerealistă, jocul aglomerat și lipsa de inspirație a lui Mbappe au făcut ca Franța să nu mărească avantajul și elvețienii să rămână în joc.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11