Momente amuzante la finalul partidei Italia - Spania. Squadra azzurra nu a mai strălucit, ca în precedentele partide de la Euro, însă a arătat că e o formație completă, capabilă să învingă și când adversarul e superior. Mancini a înțeles rapid că nu poate domina "Furia Roja", ai cărei mijlocași sunt superiori, astfel că a cedat deliberat terenul, dorind să puncteze pe contra-atac.
Deși a condus cu 1-0, după un start de repriză secundă excelentă, grație reușitei lui Chiesa, Italia a fost egalată de Morata, care a decenit cel mai bun marcator din istoria Spaniei la un turneu final de Campionat European.
În cele din urmă, squadra azzurra a reușit să împingă meciul la lovituri de departajare, cuplul Bonucci-Chiellini ducând greul unei apărări greu încercate. La loteria penaltyurilor, Dani Olmo - poate cel mai bun jucător de pe teren - și Morata au ratat, astfel că Italia merge în ultimul act. Bucuria a fost uriașă în rândul italienilor, care la Mondialul din 2018 nici nu s-au calificat.
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 4 ORE
Acum, squadra azzurra a ajuns la 33 de meciuri la rând fără înfrângere, astfel că băieții lui Mancini au declanșat sărbătoarea. Bonucci s-a bucurat alături de fani, la una dintre peluze, iar la revenirea pe teren, a fost confundat de un steward cu un fan care vrea să pătrundă pe gazon. După doar câteva secunde, responsabilul cu securitatea pe Wembley a înțeles că a făcut o confuzie, dar momentele au fost extrem de amuzante și au apărut pe toate rețelele de socializare.

Euro 2020 | Italia, omagiu pentru Spinazzola

Pe lângă faza cu Bonucci, finalul partidei a mai adus un moment inedit, care a arătat cât de puternică este unitatea în rândul jucătorilor squadrei azzurra. Insigne a îmbrăcat un tricou cu numele lui Spinazzola, marele absent al echipei. Fundașul stânga, poate cel mai bun pe postul lui la acest Euro, s-a accidentat grav în partida din sferturi, cu Belgia, și nu va mai juca fotbal în 2021.
Imediat după ce Jorginho i s-a alăturat micuțului mijlocaș al lui Napoli, pentru a scanda numele fundașului Romei, întregul lot al azzurrilor, inclusiv stafful tehnic, au procedat la fel. "Spina, Spina", s-a auzit din zeci de piepturi, într-un omagiu superb pentru apărătorul care trece acum prin momente complicate.
În finala competiției, care va avea loc duminică, tot pe Wembley, Italia va da piept cu învingătoarea din disputa Anglia - Danemarca (azi, ora 22:00).
Cupa Mondială FIFA
Olanda – SUA, duelul care deschide optimile Cupei Mondiale din Qatar! Cine se califică în sferturi?
IERI LA 10:33
Cupa Mondială FIFA
Final de infarct în grupa E! Japonia și Spania s-au calificat în optimi! Germania e OUT
01/12/2022 LA 20:53