Cu 32 de meciuri fără înfrângere, cea mai lungă serie de invicibilitate din istorie, Italia pornea ca favorită în fața Spaniei, după jocul practica la acest turneu.

Spania cu posesia, Italia cu golul

Prima repriză a fost una dominată de spanioli, care au avut o posesie de 61%, dar și 56 ocazii de gol. În schimb, italienii nu au avut șut pe poartă în prima parte.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Ferran Torres și Dani Olmo au fost responsabili cu ocaziile spaniolilor în prima repriză, în timp ce Emerson putea deschide scorul în minutul 45, dar a lovit doar bara.
Repriza a doua a început tot cu Spania având posesia, dar italienii au avut un contraatac de 16 secunde, pornit de la Donnarumma, la capătul căruia Chiesa a înscris superb cu un șut la colțul lung, la care Simon nu a avut ce face.
Spania a ripostat după primirea golului, dar Oyarzabal a ratat incredibil după o centrare perfectă.
Chiesa a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, iar în minutul 67 i-a pasat perfect lui Berardi, dar șutul fotbalistului de la Sassuolo a fost respins de Simon.
După o ocazie a lui Berardi, Spania a plecat pe contraatac, iar Dani Olmo i-a pasat perfect lui Morata care a adus egalarea pentru spanioli în minutul 80.
Până la finalul celor 90 de minute niciuna dintre cele două echipe nu a mai înscris. Astfel că prima semifinală de la Euro 2020 a mers în prelungiri.
În prima repriză de prelungiri, Dani Olmo și Alvaro Morata au ratat în aceeași fază, în minutul 98.
Llorente a avut și el ocazia să aduca Spania în avantaj, dar Bonucci a respins șutul spaniolului.
Nici în repriza a doua nu s-a înscris și meciul a fost decis la lovituri de departajare!
La loviturile de departajare, Dani Olmo și Morata au ratat pentru Spania, în timp ce pentru italieni a ratat doar Locatelli. Jorginho e a executat penalty-ul decisiv și o duce pe Italia în finală!
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11