Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finlanda a învins Danemarca cu 1-0, după un meci marcat de drama lui Christian Eriksen

Nicu Savin

Actualizat 13/06/2021 la 01:49 GMT+3

EURO 2020 | Finlanda a obținut prima sa victorie la un turneu final major, după ce a trecut de Danemarca cu 1-0, la capătul unui meci care a fost marcat de drama suferită de Christian Eriksen.

Joel Pohjanpalo

Credit imagine: Getty Images

Partida Danemarca - Finlanda a fost marcată de drama trăită de Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon în minutul 42, fiind apoi resuscitat minute în șir, chiar pe teren. Danezul a fost ulterior transportat la un spital din Copenhaga și starea sa este stabilă în acest moment.
Până la nefericitul episod din minutul 40, Danemarca a controlat în totalitate jocul și numai imprecizia atacanților și intervențiile portarului advers au făcut ca scorul să rămână 0-0.
Meciul a fost întrerupt aproape 2 ore, dar după ce s-a confirmat că starea lui Eriksen este bună, jucătorii și oficialii au decis să reia jocul. În aplauzele finlandezilor, jucătorii danezii au revenit pe teren, dar aceștia au fost vizibil afectați de ceea ce pățise coechipierul lor și asta s-a văzut și în joc.

EURO 2020 | Danemarca - Finlanda 0-1

Chiar dacă tot echipa lui Kasper Hjulmand a fost la conducerea jocului, Finlanda a fost cea care a înscris. În minutul 60, Joel Pohjanpalo a marcat cu capul din centrarea lui Jere Uronen. Chiar dacă a fost primul gol marcat de naționala nordică la un turneu final din toată istoria, fotbaliștii finlandezi au dat dovadă în continuare de fair-play și nu s-au bucurat.
Danezii s-au aruncat în atac și au câteva ocazii uriașe. Cea mai mare șansă de egalare i-a aparținut lui Hojbjerg, care a executat lamentabil un penalty în minutul 74, mingea fiind reținută de portarul finlandez, Lukas Hradecky.
S-a terminat 1-0 pentru Finlanda, dar rezultatul a fost vizibil influențat de starea de spirit a danezilor de după drama suferită de Eriksen în finalul primei reprize. Una peste alta, nimic nu este pierdut pentru danezi la acest turneu final, iar cel mai important lucru pentru ei este că Eriksen este într-o stare stabilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo