Partida Danemarca - Finlanda a fost marcată de drama trăită de Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon în minutul 42, fiind apoi resuscitat minute în șir, chiar pe teren. Danezul a fost ulterior transportat la un spital din Copenhaga și starea sa este stabilă în acest moment.
Până la nefericitul episod din minutul 40, Danemarca a controlat în totalitate jocul și numai imprecizia atacanților și intervențiile portarului advers au făcut ca scorul să rămână 0-0.
Meciul a fost întrerupt aproape 2 ore, dar după ce s-a confirmat că starea lui Eriksen este bună, jucătorii și oficialii au decis să reia jocul. În aplauzele finlandezilor, jucătorii danezii au revenit pe teren, dar aceștia au fost vizibil afectați de ceea ce pățise coechipierul lor și asta s-a văzut și în joc.
International friendlies
Eriksen a revenit cu gol pe stadionul pe care a fost aproape de moarte! Danezul, primit senzațional
29/03/2022 LA 17:52

EURO 2020 | Danemarca - Finlanda 0-1

Chiar dacă tot echipa lui Kasper Hjulmand a fost la conducerea jocului, Finlanda a fost cea care a înscris. În minutul 60, Joel Pohjanpalo a marcat cu capul din centrarea lui Jere Uronen. Chiar dacă a fost primul gol marcat de naționala nordică la un turneu final din toată istoria, fotbaliștii finlandezi au dat dovadă în continuare de fair-play și nu s-au bucurat.
Danezii s-au aruncat în atac și au câteva ocazii uriașe. Cea mai mare șansă de egalare i-a aparținut lui Hojbjerg, care a executat lamentabil un penalty în minutul 74, mingea fiind reținută de portarul finlandez, Lukas Hradecky.
S-a terminat 1-0 pentru Finlanda, dar rezultatul a fost vizibil influențat de starea de spirit a danezilor de după drama suferită de Eriksen în finalul primei reprize. Una peste alta, nimic nu este pierdut pentru danezi la acest turneu final, iar cel mai important lucru pentru ei este că Eriksen este într-o stare stabilă.
International friendlies
Eriksen va fi căpitanul Danemarcei la revenirea pe stadionul Parken! "Va fi un meci foarte special"
29/03/2022 LA 05:58
International friendlies
Revenirea "de senzaţie" a lui Christian Eriksen, sărbătorită în Danemarca
27/03/2022 LA 14:45