Germania a dominat total primele 15 minute ale partidei și a avut chiar și un gol anulat de VAR pentru un offside milimetric la Serge Gnabry. Așadar a fost spre surprinderea tuturor și contrar cursului jocului deschiderea de scor a portughezilor.
Ronaldo a respins din propriul careu la un corner al germanilor iar Bernardo Silva a preluat mingea, avansând spre jumătatea adversă. Mijlocașul lui Manchester City a trimis apoi o pasă diagonală perfectă, parcă așezată cu mâna pentru Diogo Jota. Jucătorul lui Liverpool s-a ridicat și el la nivelul fazei și a trimis din prima pentru același Ronaldo care a reușit o cursă demnă de un puști de 18 ani pentru a finaliza un contraatac perfect.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26
Germania a preluat ulterior controlul meciului și douăzeci de minute mai târziu a venit și golul egalării. Nemții au profitat din plin de calitatea pe care o au pe flancuri. Kimmich l-a găsit excelent pe Gosens, acecsta a pasat ulterior direct din voleu pentru Havertz iar Ruben Dias nu a mai avut ce face decât să devieze decisiv mingea în propria poartă, chiar dacă UEFA i-a acordat golul lui Havertz. Reeditarea duelului din finala UEFA Champions League a fost câștigată tot de neamț.
Blitzkrieg-ul german a continuat și doar trei minute mai târziu, nemții erau în avantaj. Muller a trimis o centrare în careu, Havertz a ratat un voleu care părea simplu, însă balonul ajunge la Kimmich care recentrează iar de această dată Guerreiro este cel care și-a dat autogol.
Primul gol marcat de germani cu proprii jucători a venit în minutul 51. Reușita a fost una superbă, lucrată cu atenție în fața careului portughez acolo unde Muller l-a găsit pe Gosens mult prea liber pe partea stângă. El a trimis apoi o centrare pe jos precisă la care a ajuns Havertz pentru a îndeplini o simplă formalitate.
Portughezii nu își mai reveneau în timp ce germanii continuau să atace, în cel mai pur stil nemțesc. În aceste condiții, golul din minutul 60 era inevitabil. Germanii au atacat în valuri iar centrarea perfectă a lui Kimmich a ajuns la Gosens care a lovit cu capul imparabil pentru a marca un gol meritat după evoluția sa excelentă.
Deși portughezii păreau cu totul năuciți, o lovitură liberă din minutul 67 a adus al doilea gol pentru lusitani. Ronaldo a recentrat iar Jota a reluat chiar din fața porții pentru a oferi o mică speranță pe final de meci.
Portugalia a refuzat să se predea, însă lusitanii nu au mai avut forța necesară să revină, iar Germania a obținut o victorie uriașă în această seară. Nemții adună așadar trei puncte după primele două meciuri, la fel ca Portugalia. Franța este lider în grupă cu patru puncte, în timp ce ungurii sunt codași cu doar un punct.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22