Suporterii Angliei au luat cu asalt arena Wembley înainte de startul finalei Euro 2020, luptându-se cu forțele de ordine pentru a ajunge în tribune chiar dacă nu aveau bilete la meci. Invazia fanilor a dus la rănirea mai multor persoane.
Potrivit unui comunicat al poliției, 19 agenți de securitate au fost răniți, pentru incidente fiind arestate 86 de persoane, dintre care 53 din interiorul arenei. Printre persoanele rănite în haosul creat înainte de startul finalei, s-a aflat și tatăl fotbalistului Harry Maguire.
Potrivit The Sun, fundașul englez a dezvăluit că tatăl său a fost călcat în picioare de suporteri, suferind răni la nivelul coastelor în urma cărora a avut probleme de respirație.
Premier League
Ten Hag vrea să scape de Maguire la Man United: "Nu e singurul care pleacă"! Anunțul presei engleze
12/11/2022 LA 06:58

"A fost speriat!"

''Cred că a fost implicat într-o învălmăşeală şi a suferit o serie de răni la coaste. Am vorbit cu el şi mi-a spus că a fost speriat. Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva când merge la un meci de fotbal, mai ales când e vorba de o finală importantă'', a declarat Harry Maguire.
În urma incidentelor de la meciul dintre Italia și Anglia, UEFA a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că va ancheta Federația Engleză de Fotbal pentru mai multe probleme. Astfel, englezii pot primi o amendă consistentă pentru pătrunderea unui fan pe teren în timpul meciului, aruncarea cu obiecte de către suporteri pe teren, huiduirea imnului Italiei și folosirea de materiale pirotehnice.
La rândul său, FA a anunțat după finala Euro 2020 că va face o investigație cu privire la breșa de securitate, condamnând conduita fanilor care și-au forțat intrarea pe stadion.
Liga Națiunilor UEFA
Harry Kane sare în apărarea lui Maguire după evoluția de aseară. "A jucat aproape într-un picior"
27/09/2022 LA 11:26
Premier League
Erik ten Hag vrea să-și vadă jucătorii "furioși" după debutul slab în Premier League! Ce le-a cerut
22/08/2022 LA 11:57