Considerat cel mai tare meci al primei runde de la UEFA EURO 2020, Franța - Germania s-a ridicat la nivelul de spectaculozitate și angajament așteptat de suporterii celor două echipe care au ocupat doar parțial locurile din tribunele Allianz Arena, din Munchen.
Low a pierdut duelul tactic cu Deschamps, chiar dacă a "citit" corect meciul. Nemții au fost conștienți de forța mijlocașilor centrali ai Franței (Pogba a fost desemnat omul meciului, iar lângă el a fost unul dintre cei mai buni închizători din istori, Kante) și au încercat să forțeze pe flancuri. Fără succes, însă, campioana mondială apărându-se exact și având în Varane stâlpul defensivei.
"Am încercat să jucăm cât mai mult pe flancuri. Știam cât de puternici sunt la mijloc, nu ne-au oferit niciun spațiu în zona mediană. Gosens și Kimmich au sprijinit incredibil atacul, dar nu a fost seara noastră", a spus Low, la conferința de presă de la final.
Premier League
Decizia luată de șefii lui United, după ce Solskjaer a pierdut 3 din ultimele 4 meciuri
25/09/2021 LA 14:49

Euro 2020 | Germania - Franța 0-1. "Cocoșii, incredibili pe contre"

Singurul gol al partidei a venit după o centrare a lui Hernandez, respinsă în mod spectaculos de Hummels în propria poartă, în minutul 20. Tehnicianul germanilor a admis că opozanta a fost superioară - Franța a înscris alte două goluri anulate pentru off-side -, dar e încrezător în legătură cu șansele panzerelor de a merge mai departe, în fazele eliminatorii ale Euro 2020.
"Franța e incredibilă pe contre, nu am putut mereu să oprim contra-atacurile lor. A fost un risc asumat. Se întâmplă să rămâi descoperit, când fundașii laterali urcă atât de mult, dar nu așa am primit golul. Nu este vina lui Mats la gol, nimeni nu va pune înfrângerea pe umerii lui. A fost foarte dificil să respingă, pentru că a fost o minge trimisă în forță. Sunt mândru că într-un meci atât de intens am luptat până la capăt. Până la urmă, un autogol a decis meciul, astfel că nu am cum să le reproșez prea multe băieților. Ne-a lipsit concentrarea în ultima treime, dar nu e nimic pierdut. De mâine vom repara ce nu a funcționat bine și ne gândim deja la următoarea partidă. Mai avem două meciuri de jucat și orice este posibil", a mai spus Low.
Pentru Germania urmează o adevărată finală a grupei, cu Portugalia, campioana europeană în exercițiu. Lusitanii s-au impus cu 3-0 în duelul cu Ungaria, astfel că au un moral foarte bun. Problema pentru "Mannschaft" e legată de faptul că eșecul cu Franța a limitat șansele de a mai ocupa primul loc în grupă. O clasare pe locul secund îi va aduce în mod normal o ciocnire cu Anglia în optimi, evident în măsura în care băieții lui Southgate își vor câștiga grupa.
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
25/09/2021 LA 08:29
Serie A
4 forțe din Europa se luptă pentru transferul unei vedete din naționala Germaniei
23/09/2021 LA 15:07