Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mancini, cuvinte mari despre Spania, după calificarea în finala Euro 2020. Ce a spus despre iberici

Cristian Mihală

Publicat 07/07/2021 la 08:27 GMT+3

Prima semifinală a Campionatului European de Fotbal EURO 2020 le-a adus față în față pe Spania și Italia, pe un Wembley aproape plin. Italia și-a asigurat locul în finală după ce i-a învins pe iberici cu 5-3, după prelungiri și lovituri de departajare, ajungând la 33 de meciuri fără înfrângere. Roberto Mancini, selecționerul squadrei azzurra, a vorbit la superlativ despre adversară.

Sandro Mazzola lobt Italien und Trainer Mancini

Credit imagine: SID

Meci extrem de intens pe Wembley, în prima semifinală a Euro 2020. Italia a fost aproape de victorie în timp regulamentar, chiar dacă a fost dominată de Spania, dar Morata a împins partida în prelungiri, cu o reușită care a însemnat depășirea lui Fernando Torres în clasamentul celor mai prolifici marcatori din istoria Campionatului European.
În cele din urmă, s-a ajuns la penaltyuri, unde Unai Simon a parat prima execuție a italienilor, Locateli fiind ghicit de portarul spaniol. Dani Olmo a ratat și el prima lovitură a spaniolilor, cu un șut peste poartă, menținând egalitatea. Rând pe rând, Belotti, Moreno, Bonucci, Alcantara și Bernardeschi au transformat. Cel care a greșit a fost autorul golului egalizator, spaniolul Alvaro Morata, Donnarumma parând execuția slabă. Ultimul executant, brazilianul naturalizat Jorginho, l-a executat cu sânge rece pe Unai Simon și a trimis Italia în finală.
După terminarea partidei, Roberto Mancini, artizanul acestui succes formidabil, a analizat pe scurt partida și a ținut să îi felicite pe spanioli pentru prestația avută.
"Aș dori să felicit Spania, este o echipă grozavă. Am suferit de pe urma driblingurilor lor, sunt maeștri la acest capitol, dar ne-am așteptat să fie așa. Italia a crezut în victorie, e succesul băieților. Acum trebuie să ne recuperăm energia și să terminăm ce am început. Dacă am ajuns în acest punct, meritele nu îmi aparțin mine, ci acestor băieți care au crezut în acest lucru. Nu s-a terminat încă, mai avem un pas", a spus Mancini.

Euro 2020 | Mancini: "Italia nu a făcut un meci la fel de bun ca de obicei"

Selecționerul Italiei a admis că echipa sa nu a făcut meciul ideal, însă asta și ca urmare a prestației peste așteptări a Spaniei. O echipă care s-a calificat în semifinale în urma a două partide care au avut nevoie de 120 de minute a surprins: ibericii au fost mai proaspeți - poate și ca urmare a lotului extrem de tânăr - și au prestat un fotbal de mare calitate, bazat pe posesie.
Italia are probleme la finalizare, dar Immobile nu trebuie arătat cu degetul pentru că nu are suficiente baloane utile. Dacă vor fi mai inspirați la ultima pasă, băieții lui Mancini au toate șansele să ridice duminică trofeul deasupra capului.
"Am făcut un meci bun, dar nu la fel de bun ca de obicei. Ne lipsește ultim pasă și trebuie să lucrăm la asta. De asemenea, trebuie să ne recuperăm pentru că a fost un meci foarte solicitant. Le-am spus că va fi cel mai dificil joc al turneului. E foarte multă oboseală după toate călătoriile", a mai subliniat omul care a redat strălucirea squadrei azzurra.
În finala competiției, care va avea loc duminică, tot pe Wembley, Italia va da piept cu învingătoarea din disputa Anglia - Danemarca (azi, ora 22:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo