Articol scris de Ștefan-Toma
Pe lângă parcursul excelent de la EURO 2020, Italia este singura echipă care în faza grupelor a folosit 25 din cei 26 de jucători convocați de selecționerul Mancini. Singurul jucător nefolosit este al treilea portar, Alex Meret (24 de ani, Napoli). După victoria de aseară, marcatorul golului în victoria cu 1-0, Matteo Pessina a declarat:
"Punctul forte al acestei echipe este grupul, Mancini știe să acorde aceeași importanță tuturor jucătorilor. Ne învață că prin muncă poți ajunge oriunde!"
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Bale a fost refuzat de Atletico
23/05/2022 LA 09:58
Principalele calități ale mijlocașului Atalantei sunt adaptabilitatea și flexibilitatea tactică. Calități pe care managerul Mancini le apreciază foarte mult și pe care și-a bazat formarea acestui grup, neînvins de 30 de meciuri. Chiar dacă Pessina joacă la echipa de club poziția de mijlocaș ofensiv, în spatele atacanților, aseară a trebuit să îndeplinească rolul de mijlocaș central dreapta într-un trident din care au mai făcut parte Jorginho și Verratti. Un alt aspect de luat în calcul este că Atalanta joacă un sistem diferit de 4-3-3-ul propus de Mancini la acest EURO.
Participarea lui Pessina la turneul final a fost un adevărat roller coaster. La întrunirea lotului înainte de Campionatul European făcea parte din lotul lărgit al Italiei, însă alături de Gianluca Mancini și Politano a fost inițial exclus de pe lista celor 26 care urmau să participe la EURO 2020. Dar Pessina, spre deosebire de cei doi coechipieri a rămas pe loc repaus, deoarece forma fizică a mijlocașilor Verratti și Sensi îi punea mari semne de întrebare lui Mancini. Și într-adevăr, Sensi a trebuit să ridice mâna și să renunțe. Astfel Matteo a ajuns pe listă, de data aceasta a rămas acolo.
Mijlocașul Atalantei a debutat în naționala „Squadra Azzurra” în noiembrie 2020 și de atunci a adunat 7 apariții, în care a marcat 3 goluri. După meciul de aseară, Matteo Pessina, autorul golului Italiei a declarat: "Un meci perfect, nu voi dormi câteva săptămâni!".

Ce au în comun doi dintre marcatorii Italiei la acest EURO, Manuel Locatelli și Matteo Pessina?

Ambii au fost în curtea celor de la AC Milan. Dacă pe Manuel Locatelli, Rossoneri au încasat 14 milioane de euro în 2019, pe Matteo Pessina au încasat o sumă derizorie, mai puțin de 2 milioane de euro în 2017. Potențialul jucătorului, intuit de scouterii Atalantei în 2017, începe să dea roade. În prezent Matteo Pessina este cotat la 20 de milioane de euro.
În sezonul precedent a devenit titular în echipa revelație a ultimelor sezoane din Serie A, Atalanta. Înainte de a obține postul de titular în echipa lui Gasperini, Matteo Pessina a impresionat când a fost împrumutat la Hellas Verona. Chiar dacă Hellas era nou promovată, cu Pessina în primul 11, a reușit clasarea neașteptată, pe locul 9 în sezonul 2019/20.
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00
Serie A
Leao ar putea deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Milan! Cine "sparge banca" pentru el
19/05/2022 LA 16:25