După spectacolul total din primul meci de la Euro împotriva Ucrainei, toată lumea aștepta o nouă partidă entuziasmantă de la batavi. Cu toate acestea, începutul de meci de la Amsterdam a fost o dezamăgire în acest sens.
Primele 10 minute nu au adus niciun eveniment semnificativ, însă dacă olandezii nu au putut fi periculoși, austriecii s-au asigurat că îi vor ajuta pe adversari. În minutul 10 Dumfries a ajuns primul la minge în fața lui Alaba, însă fostul jucător al lui Bayern alege să facă un fault inutil puțin în interiorul careului. După verificarea VAR, penalty-ul a fost acordat iar Memphis Depay a transformat fără probleme pentru a deschide scorul.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Meciul a fost ulterior unul mai echilibrat, cu Austria revenind în joc, însă fără să pună probleme defensivei olandeze, acolo unde a revenit jucătorul lui Juventus, Matthijs de Ligt.
În minutul 40 Depay a ratat însă o ocazie uriașă. Van Aanholt a trimis o pasă excelentă peste defensiva austriacă, spre Weghorst. Ar fi putut șuta, dar acesta a preferat să trimită mingea către Depay. Viitorul vârf al Barcelonei a trimis însă mingea peste poartă din șase metri.

Olanda se califică în optimile Euro 2020

Austria a ieșit hotărâtă să egaleze de la cabine, însă a fost pedepsită pentru asta. Mai specific pentru linia defensivă extrem de avansată. În minutul 67, Depay a trimis o pasă inteligentă din propria jumătate până la Malen. Acesta l-a atras pe portar și apoi a trimis o pasă perfectă către Drumfries care a marcat fără probleme.
Austriecii au vrut, dar nu au putut: nu au reușit niciun șut pe poartă în primele 80 de minute. Poate că 2-0 este în general cel mai periculos scor, dar acest lucru nu s-a aplicat la Amsterdam.
Drept urmare, după victoria aceasta, Olanda va câștiga grupa și va juca cu un loc trei din grupele A, D, E sau F. În mod realist asta ar implica un meci cu Elveția, Portugalia, Germania, Cehia, Suedia, Slovacia sau Polonia.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11