Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda devine a treia echipă calificată în optimile Euro 2020 după victoria în fața Austriei

Vlad Dumitrescu

Publicat 17/06/2021 la 23:55 GMT+3

Olanda a învins Austria cu 2-0 grație golurilor marcate de Memphis Depay și Denzel Dumfries.

Memphis Depay (Netherlands) scored a goal against Austria / Euro 2020

Credit imagine: Getty Images

După spectacolul total din primul meci de la Euro împotriva Ucrainei, toată lumea aștepta o nouă partidă entuziasmantă de la batavi. Cu toate acestea, începutul de meci de la Amsterdam a fost o dezamăgire în acest sens.
Primele 10 minute nu au adus niciun eveniment semnificativ, însă dacă olandezii nu au putut fi periculoși, austriecii s-au asigurat că îi vor ajuta pe adversari. În minutul 10 Dumfries a ajuns primul la minge în fața lui Alaba, însă fostul jucător al lui Bayern alege să facă un fault inutil puțin în interiorul careului. După verificarea VAR, penalty-ul a fost acordat iar Memphis Depay a transformat fără probleme pentru a deschide scorul.
Meciul a fost ulterior unul mai echilibrat, cu Austria revenind în joc, însă fără să pună probleme defensivei olandeze, acolo unde a revenit jucătorul lui Juventus, Matthijs de Ligt.
În minutul 40 Depay a ratat însă o ocazie uriașă. Van Aanholt a trimis o pasă excelentă peste defensiva austriacă, spre Weghorst. Ar fi putut șuta, dar acesta a preferat să trimită mingea către Depay. Viitorul vârf al Barcelonei a trimis însă mingea peste poartă din șase metri.

Olanda se califică în optimile Euro 2020

Austria a ieșit hotărâtă să egaleze de la cabine, însă a fost pedepsită pentru asta. Mai specific pentru linia defensivă extrem de avansată. În minutul 67, Depay a trimis o pasă inteligentă din propria jumătate până la Malen. Acesta l-a atras pe portar și apoi a trimis o pasă perfectă către Drumfries care a marcat fără probleme.
Austriecii au vrut, dar nu au putut: nu au reușit niciun șut pe poartă în primele 80 de minute. Poate că 2-0 este în general cel mai periculos scor, dar acest lucru nu s-a aplicat la Amsterdam.
Drept urmare, după victoria aceasta, Olanda va câștiga grupa și va juca cu un loc trei din grupele A, D, E sau F. În mod realist asta ar implica un meci cu Elveția, Portugalia, Germania, Cehia, Suedia, Slovacia sau Polonia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo